• Start
  • Artikels
  • Theaterstuk Assisen 2 "De Gifmoord" Maakt cast bekend!

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Theaterstuk Assisen 2 "De Gifmoord" Maakt cast bekend!

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_juni2018_Assisendegifmoord.jpg

In januari 2019 brengt Uitgezonderd. een nieuwe versie van het succesvolle theaterstuk "Assisen", in regie van Frank Van Laecke naar Theater Elckerlyc te Antwerpen. Met het concept, een assisenzaak op de planken, waagde Uitgezonderd. zich vorig jaar aan een spraakmakende voorstelling voor Vlaanderen. Deze keer brengen ze "Assisen 2 - De gifmoord". Ook nu speelt het publiek een cruciale rol als dames en heren van de jury. Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers en Frans Maas zijn opnieuw van de partij. Karen Damen, An Vanderstighelen, Johny Voners, Karin Jacobs en Eddy Vereycken zijn de nieuwe namen die regisseur Frank Van Laecke vandaag bekend maakte.OPVALLENDE NAMEN IN DE CAST VAN "ASSISEN 2 - DE GIFMOORD"
In Theater Elckerlyc was het een hartelijk weerzien met internationaal actief regisseur Frank Van Laecke voor Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers en Frans Maas. Exact een jaar geleden werden hun namen immers voorgesteld aan de pers voor de eerste theaterversie van Assisen. Een bijzonder en interactief concept waarbij een spraakmakend moordproces, inclusief flash-backs op de scène wordt gebracht op een wijze waarbij het pubiek meegesleept wordt in de betogen van procureur, advocaat en voorzitter van de jury. Deze keer wordt er vanaf januari 2019 een nieuw proces gevoerd waarin het publiek fungeert als volksjury en beslist over schuld of onschuld van de beklaagde. Regisseur Frank Van Laecke gelooft sterk in zijn team:"Ik beschik, stuk voor stuk, over ijzersterke acteurs, allemaal, op hun eigen manier zullen ze zich laten gelden op het podium. Ik ben zeker ook enthousiast over het feit dat Karen Damen ingegaan is op mijn vraag om mee te spelen in dit stuk. De rol van van één van de getuigen, voor Karen haar eerste rol in een ernstige moordzaak op de scène, wordt voor Karen én het publiek een primeur." De rolverdeling van "Assisen 2 - De Gifmoord " ziet er als volgt uit:

Johny Voners - Lucien Verelst (Getuige)
Eddy Vereycken - Vic De Man (Getuige)
Karen Damen - Linda Goossens (Getuige)
Karin Jacobs - Viviane Mertens (slachtoffer)
An Vanderstighelen - Nora Jacobs (Beklaagde)
Frans Maas - Voorzitter
Kürt Rogiers - Advocaat Meester Gilles Colin
Francesca Vanthielen - Procureur Des Konings Veerle Durieux

Het verhaal en interactie:
Viviane Mertens, de bekende soap-actrice, is niet meer. Iedereen gaat uit van een natuurlijk overlijden tot de schouwarts een autopsie laat uitvoeren. Daaruit blijkt dat de actrice met arsenicum werd vermoord. Kort daarop wordt een verdachte opgepakt.
​Drie jaar later volgt het assisenproces.
U zetelt in de jury.
U beslist over schuld en onschuld.
Een ervaring die uw leven ongetwijfeld zal veranderen.
​Met dit concept, een assisenzaak op de planken, brengt Uitgezonderd. een nieuwe, spraakmakende voorstelling: 'De gifmoord’.

Waar: Theater elckerlyc - Frankrijklei 85-87 -2000 Antwerpen
Wanneer: Van 17 januari 2019 t.e.m. 10 februari 2019

Reservatie: 070/691.002
https://www.uitgezonderd.be/assisen2

 (Albuy) 

0
0
0
s2smodern