• Start
  • Artikels
  • "Wild strings trio" een ontdekkingstocht doorheen alle muziekgenres!

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"Wild strings trio" een ontdekkingstocht doorheen alle muziekgenres!

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_mei2018_Wldstrings.jpg

Wild strings trio is een symbiose van drie muzikanten en drie muzikale culturen, ze mengen traditionele Balkan met Jazz en Klassiek in een exuberant feest van heldere kleuren en texturen, complexe harmonieën en ritmes, en dit alles gemixt met een gulle dosis levensgenot.
Met Slovenië als thuisbasis werkt het ‘Wild Strings Trio’ samen sinds begin 2014.
Het initiële duo van de Sloveense Balkan gitarist Aleksander Kuzmić en de Slovaakse jazz violiste Petra Onderufová leerde de Franse post-klassieke cellist Toby Kuhn kennen. Dit bleek door hun natuurlijke energie en liefde voor improvisatie een perfecte match.

Altijd zoekende naar nieuwe manieren om hun eigen muzikale ideeën te combineren,hebben ze een honger naar het ontdekken van andere tradities. Het ‘Wild Strings Trio’ staat voor een unieke klank die Balkan Gipsy melodieën samenbrengt met invloeden van Keltisch, Klassiek, Jazz, Pop, Funk en zelfs Metal. Dit alles wordt aan elkaar gelijmd met hun onweerstaanbare enthousiasme.

Je kan hen nu zondag 3 juni 2018 om 15 uur aan het werk zien in ’t Smiske, Gemeenteplein 7, 1730 Asse.


www.wildstringstrio.org

Videoclip:

(Albuy)
(Foto: Filip Verpoest)

0
0
0
s2smodern