• Start
  • Artikels
  • Nabeschouwing Baloise Tour Belgium door Etienne Cotman.

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nabeschouwing Baloise Tour Belgium door Etienne Cotman.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_mei2018_Baloisetour.jpg

De Ronde van België, die nu Baloise Tour Belgium heet, is niet meer wat ze vroeger was.
Onze reporter Willy  tekende al heel vroeg present en ging zijn oor te luisteren leggen bij oud wielerlegende en Lochristinaar in hart en nieren "Etienne Cotman"- die zelf ooit 2 ritten won in diezelfde Ronde van België in. In de videoreportage grasduint reporter Willy in het verleden van de gewezen kampioen alvorens zijn visie te geven over de huidige Baloise Tour.
Zou dat nu slechter zijn of beter? Niemand die er nog aan uitgeraakt. Zelfs de plaatselijke medewerkers van het eerste uur niet meer. Wat is het nu? Wordt er van hen verwacht dat ze een sein geven, of zal het een signaal zijn? Lefevere heeft alvast voor het laatste gekozen door met zijn Quick Step ploeg voor andere oorden te kiezen. Voor zoveel extra geld trek je al eens een dikkere trui aan, en ga je ietsje noordelijker fietsen. En nu de bloemenmeisjes niet meer op het podium mogen, moet je ze als coureur maar naast het ereschavot bewonderen. En Rob Discart was er ook al niet bij in Lochristi, de ganse tour trouwens niet, wegens gebroken heup. Frank Hoste nam dan maar zijn plaats als koersdirecteur in, met gelukkig een ervaren man als Ferdi Van Den Haute naast zich aan het stuur.
Conclusie: de Ronde van België is niet meer wat het ooit was...

Videoreportage:
Foto's: Ivan Bracke
Reporter/Edit: Willy van Bouchaute

0
0
0
s2smodern