Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Planeet Mars stelt voor "L’Amour du Temps"

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_mei2018_LAmour-du-Temps.jpg

Vzw Planeet Mars stelt voor ‘L’Amour du Temps: La Suite’ een dansvoorstelling van Koen D’hous . (en is nu al UITVERKOCHT!)
In 2016 werd deze voorstelling voor het eerst opgevoerd door 6 dames van 60+.Zij hebben sinds de uitverkochte voorstellingen niet stilgezeten en staan onwaarschijnlijk te popelen om de herwerkte show op 2 en 3 juni te brengen.  Anno 2018 wordt de muzikale omlijsting verzorgd door Lukas Roels en zullen niet zes maar acht sterke dames van 60+ hun levenservaring vertalen naar een dansmozaïek vol vitaliteit en sensualiteit.  8 kanjers op het podium… als dat maar goed komt!

 


Hun leven zoals het ‘was’ en ‘is’. Koen D’Hous ging zijn inspiratie halen bij henzelf. Hun verhalen zijn. zo verschillend: de ene had een moeilijke jeugd en de andere heeft  alleen maar mooie goede herinneringen. Er was de zoektocht naar de ware liefde, de schoonheid van het huwelijk, het verdriet, de vreugde van de kinderwens die werd vervuld.  De angst die sommigen ervaarden, de onverwerkte emotie, de nachtmerries en de eenzaamheid..  De ups and downs relationeel en emotioneel.
Als je 60  voorbij bent, kan je zeggen  WEET JE NOG?…
“die dag dat er dat en dat gebeurde, die ontmoeting die mijn leven veranderde, die nachten vol verdriet of die alles verterende passie, die shock bij de diagnose… het verlies… de dag dat de zon niet scheen… het een tijdje duister bleef in je hoofd… en je hart...  het geluk dat zo maar op mijn weg kwam.. de deur die volledig werd opengegooid naar geluk… liefde.. warmte en de schoonheid des levens.
Ja, die vrouwen hadden een turbulent leven… eentje met to do’s en yes We can and We did it.
Ze leven met zijn allen in het nu, met de ervaringen van het verleden…  
Rond de kuilen stappen, bruggen leggen ,of springen over….  leerde hen veel.
Na een leven vol hoogtes en laagtes hebben ze uiteindelijk een soort positieve rust gevonden…  waardoor ze nog meer genieten van het beleven van het leven… Ze gaan ervoor… met een vitaliteit en sensualiteit… waar ze zelf soms verbaasd over zijn. Ze durven het voluit zonder gène  tonen… de angst, de vreugde, de passie, de onverschilligheid, de haat en … de liefde.
Elkeen heeft zijn eigen ‘sacoche’… ze koesteren die elk op een andere manier… alleen of met de ander..  Ze durven die sacoche delen of  toevertrouwen … en putten er samen kracht.. inspiratie, passie uit. Genieten samen… van het lichamelijke en geestelijke contact..
Dit tonen… daar is moed voor nodig…Zij vinden ‘Moed’ erg ‘Sexy’.
Seksualiteit, sensualiteit en erotiek…  zalig… mmmm… ook al ben je de 60 voorbij.
De voorstelling duurt anderhalf uur en wordt gedanst door Ann Bruyninckx, Annie Vandegehuchte, Brigitte De Creamer,  Gerda Vannijvel, Katrien van de Woestijne, Lieve Van Keer,  Martine Standaert, Nadine Van Parys.
Waar? Planeet M  de dansschool nabij de Dampoort
Wanneer? Zaterdag 2 (deuren open om 19.30) en zondag 3 juni (deuren open om 18.30)
Alle kaarten zijn de deur uit… Maar de voorstellingen worden verlengd in november…Reporter Nadine Van Parys
Foto's Jacqueline Dumortier

0
0
0
s2smodern