Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Viviane Audenaert van mode naar huis styliste...

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_april2018_Viviane-Audenaert.jpg

Vrouwen met de spontaniteit van Viviane Audenaert vind je zelden. Zo vertelt ze vrijuit en zonder franjes over hoe het allemaal voor haar begon. Hoe de verkiezing tot “Miss Kwik” haar wereld overhoop gooide, maar tezelfdertijd het begin inluidde van een succesvolle mannequin carrière. Of hoe de stap er kwam om de wereld van de mode in te ruilen voor die van het design. Viviane is in de modewereld toevallig ingerold als mannequin. Het is zo spontaan gebeurd dat ze er geen erg in had dat haar vader niet op de hoogte was van haar successen. Ze is toen op het matje is geroepen omdat haar vader van derden te weten was komen wat zijn dochter toen in haar schild voerde. Maar het was een goede zet blijkt nu, want Viviane had dagelijks, dank zij Het Nieuwsblad (Dag Allemaal), verscheidene defilés te lopen. Op een bepaald moment had zij twee schiften per dag, een in de Fashion Garden in de voormiddag en 's avonds elders. Als ondernemende vrouw is ze toen ook een modellenbureau begonnen waar ze opleiding gaf aan mannequins. Bekende vrouwen zoals Joke Van De Velde, Veronique De Cock en Kelly Pfaff hebben bij haar cursus gevolgd.

Als mode ontwerpster heeft Viviane de teloorgang ondervonden die internet teweeg heeft gebracht in de modewereld waarbij het persoonlijk aspect verdwenen is en de veralgemening en massaconsumptie het heeft overgenomen. Hierdoor heeft ze een stapje moeten terugzetten in deze branche.
Bij de pakken blijven zitten was niet aan de orde, zo was de overstap maken van mode naar interieur styliste een voor de hand liggende oplossing. Creativiteit en smaak zit in de genen of het nu mode of interieur is.
Na 7 jaar ervaring kan Viviane zich volwaardig interieur styliste noemen. Onlangs heeft ze het huis van haar goede vriend Willy Sommers mogen inrichten.
Ook heeft Viviane laatst een eigen interieurbeurs georganiseerd waarbij ze het kasteel van Lochristi heeft ingericht met de meest trendy woonaccessoires.

Speciale toekomstplannen heeft Viviane niet, de eigen zaak van interieurinrichting is haar nieuwe passie.

Onze reporter Willy had een warm gesprek met  de Koningin van Catwalk! Zie video...Reporter Willy Van Bouchaute
Foto's Anne-Marie Couliez

0
0
0
s2smodern