• Start
  • Artikels
  • "Gentse Feesten" campagne beeld onthuld door Christophe Peeters!

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"Gentse Feesten" campagne beeld onthuld door Christophe Peeters!

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_april2018_Gentse-feesten.jpg

Dinsdag 24.04.2018:  voorstelling van het campagnebeeld van de Gentse Feesten 2018.
De Gentse Feesten,  ‘Cultureel Volksfeest’ vinden dit jaar plaats van vrijdag 13 - zondag 22 juli 2018 en dit voor de 175ste keer. En hoe kan een verjaardag het best gevierd worden? Met taart!  “Proef het plezier! Christophe Peeters, schepen van Feestelijkheden onthulde het campagnebeeld Gf 2018: een torenhoge taart en lichtte enkele bijzonderheden toe. Het communicatiebureau Belgian Advertising (B.AD) ontwikkelde een campagne met een torenhoge verjaardagstaart inclusief lekkere Gentse toppings zoals de drie torens, een vuurspuwende draak, muziek en dans, bal 1900, een strop en een knipoog naar het Lam Gods. De campagne wordt uitgewerkt in folders, affiches en sociale media. Thinline en Digipolis staan in voor een bewerking van de campagne voor de website. 175ste verjaardag wordt gevierd met expo en boek.

De Gentse Feesten zijn een ijkpunt in de leven van vele generaties feestvierders. In 1843 verenigden tientallen Gentse wijk- en buurtfeesten zich, onder invloed van de Gentse industriële burgerij, tot één Gemeentefeest. Op het programma stonden sport- en spelmanifestasies, historische optochten, markten en kermissen. Meer dan een eeuw later groeiden de Gentse Feesten uit tot één van de grootste en drukst bezochte stadsfeesten van Europa.
De tentoonstelling toont een rijke verzameling affiches en programma’s, foto’s, filmfragmenten en interviews met persoonlijke verhalen van vroeger en nu. Expo van 9 juni t.e.m. 2 september in het huis van Alijn.


Ter gelegenheid van de 175ste verjaardag verschijnt ook een rijk geïllustreerd boek, waarin de lezer het ontstaan van de Gentse Feesten ontdekt en hoe ze uitgegroeid zijn tot één van de grootste culturele festivals in Europa. Uitgave van Pandora Publishers, beschikbaar in de boekhandel, het Huis van Alijn, de Stadswinkel begin juni 2018. Tegelijkertijd met het boek wordt ook de website gelanceerd.


www.175jaargentsefeesten.beReporter Nadine Van Parys
Fotograaf Jean Buyle

0
0
0
s2smodern