• Start
  • Artikels
  • Shoppingcenter Gent Zuid "Streetart meets Urban Fotografie"

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Shoppingcenter Gent Zuid "Streetart meets Urban Fotografie"

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_april2018_Streetart.jpg

Expositie van streetart en fotografie, met werken Bert Verstaen, Pol Cosmo, Bytesbase, RDC. Een bijzondere ruimte en zo vernieuwend.. terwijl de shoppers zich haasten van winkel naar winkel in het Koopcentrum Zuid.. biedt de leegstaande winkel Blokker de liefhebber van streetart en fotografie voedsel voor de geest. De winkel is volledig gestript.. geen rekken, geen kassa, geen ditjes of datjes..  wél een pop-up ruimte met als invulling een klassevolle tentoonstelling onder de impuls van een klassebak. De klassebak is Bert Verstaen... , Op het Lichtfestival.. hebben zijn werken velen getriggerd..

We laten hem nu zelf aan het woord: ‘Dag liefhebber van streetart en fotografie..
In december 2016 bestelde ik een aantal RGB-LEDS om iets cool te maken dat licht kon geven. Jammer genoeg, toen ik het pakket met die LEDS ontving, waren die niet wat ik verwacht had. Ik had geen idee hoe ik ze moest aansluiten of gebruiken! Zo begon ik aan een zoektocht. Ik begon dingen te vragen aan mensen die meer wisten dan mij, ik las tutorials, instructables en andere hulpmiddelen en wat bleek: ik kon zoveel meer doen dan ik had kunnen bedenken op voorhand, waaronder ook lightpainten! Ik begon foto's te maken van schilderijen die enkel op foto zichtbaar zijn, in combinatie met streetart en op allerlei 'urban' plaatsen. Na een bewogen jaar op zoek naar mijn eigen stijl en niche, en een geslaagde passage op het lichtfestival kan ik u dan ook met enige trots mijn allereerste tentoonstelling voorstellen. Aangezien Berts focus enerzijds ligt op streetart en anderzijds op urban exploring-fotografie, nodigde hij  zowel urban fotografen, Bytesbase en RDC als een van de meest fascinerende Gentse straatartiesten, Pol Cosmo, uit om te exposeren samen met hem. De vernissage was op donderdag 29 maart van 18u tot 20u30 in de oude Blokker in het shoppingcenter Gent Zuid en lokte veel liefhebbers van streetart en fotografie.Het leegstaand pand vormt de perfecte achtergrond voor de expositie  van:

Graffitilights:
Bert schildert met licht via langesluitertijd-foto's op diverse locaties onder het pseudoniem Graffitilights . Hij voegt lichttekeningen toe aan zowel de underground-cultuur en streetart die te vinden is in het straatbeeld. Daarnaast is zijn speeltuin evengoed leegstaande panden als "haute-culture" plaatsen zoals theaterzalen, cinema's, e.d.
Meer info op: www.graffitilights.be
www.facebook.com/graffitilights

Pol Cosmo:
Pol Cosmo is een straatartiest uit Gent die zijn plaats in de streetart-scene al meer dan verdiend heeft. Hij tekent en kleurt heel fijn uitgewerkte insecten en plakt die in het straatbeeld. In deze tentoonstelling verkent hij met zijn insecten een nieuwe ondergrond, nl. afval- en vindmateriaal."

Meer info op: www.polcosmo.be
www.facebook.com/polcosmo


Bytesbase:
Vincent is een Gentse fotograaf, geïnspireerd door het urban aspect van het leven. Hij is momenteel bezig met het verkennen en experimenteren van de varianten van urbanisme."

Meer info op: www.bytesbase.com 
www.facebook.com/bytesbase


RDC Photographs:
Roy is een Gentse fotograaf die vindt dat schoonheid subjectief is. Iedereen ziet iets moois in andere dingen en Roy deelt graag zijn kijk op de wereld in het algemeen en zijn visie op Gent in bijzonder."

Meer info op: www. roydeconinck.wixsite.com
www.facebook.com/RDCPhotographs


Gratis te bezoeken.

Reporter Nadine van Parys
Bewerking Alain Buyle

Fotoslideshow:

0
0
0
s2smodern