• Start
  • Artikels
  • MENT TV “De Vlaamse 10 “ opnames in de Elckerlyc : “Niets is nog wat het lijkt ! ”

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

MENT TV “De Vlaamse 10 “ opnames in de Elckerlyc : “Niets is nog wat het lijkt ! ”

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_maart2018_Ment2.jpg

Onze reporter Willy was aanwezig op de opnames voor Ment TV hij  beleefde het voor u en dit zijn de indrukken:
“Vroeger was ze Benny“ was het eerste liedje dat maandag 19 maart in de “Elckerlyc” door de boxen schalde. Als opener van “De Vlaamse 10” kan dat tellen.
Phil Kevin, nu in het zwart maar vroeger in het blond door het leven gaand, kon er smakelijk om lachen. Nog voor ie ook nog maar één noot van zijn spraakmakend lied had gezongen. Een straffe titel kan veel losmaken. Hoe zouden de collega's  (er stonden er nog zo'n 32 na hem in de rij) hierop reageren?

Sommige titels spreken voor zich:
“Ik schreeuw het uit “ (Anneke van Hooff)
“Ik zal wachten” (Luc Steeno)
“Blijf vanavond heel even bij mij” (Frans Bauer)
“Hallo” (Dany Fabry)
“Ware liefde” (Lindsay)
“Ik trek het me niet aan” (Laura Lynn)
“Je bent niet hip” (Ingrii)
“Adrenaline” (Eveline Cannoot)
Get Ready reageerde zelfs met “ Ik weet niet hoe “.

“Luister, ik hoor de paasklokken al luiden !” Het vingertje van Dean Delannoit lijkt veelzeggend, maar is het dat wel?
Lissa Lewis denkt er zo het hare van. Zeker nu ze sinds kort samen met haar vriend een eigen optrekje heeft en met “M'en eigen gang gaan“ een lied heeft dat u meteen wegwijs maakt in de materie. Het geloof in (paas) klokken is dan even ver weg.
De nieuwe song van “Dean” heet “Koorts”. Niemand van de artiesten die daar vanavond last van heeft. Tenzij Jo Vally, die bleef vanavond thuis.
Gelukkig niet erg, en alleen maar voor even “ Jo met de valling “
Willy Sommers brengt zijn nieuwe single “Als je diep in mijn ogen kijkt “.
Dat heeft jaren terug ene “ Wendy Van Wanten “ al geprobeerd en is daar nu nog altijd niet goed van. Toen klonk het zelfs meer als een bevel ,en heette het “ Kijk eens diep in mijn ogen “. Maar in tijden van “me too“ wordt een mens al wat voorzichtiger. Paco Garcia en Steven Lambert zingen een duet. Een duet zingen is “in” vandaag de dag. “Ik dans als ik je zie”, heet het.
b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_maart2018_Ment1.jpgMet Loredana in de buurt is dat zelden een goed idee. Die had dan weer haar Patje (Krimson) meegebracht. Samen vormen ze nog altijd “2 Fabiola”. Met hun “Breakaway” kijken ze nu al over de grens. at lichten ze in onderstaand interview wat meer toe.
Op Tv wil een mens er meestal nog wat beter uitzien dan in het echt. Daar kunnen de boetieks alleen maar gelukkig om zijn. Sasha Roosen lijkt hier heel blij met haar nieuwe jurk. Die past perfect bij “Lente “, het duet dat ze samen met haar Davy zingt. Die laatste kwam dan ook nog eens twee keer in de kosten. Door de valling van Jo Vally moest hij met zijn Sasha later op de avond voor een tweede keer opdraven.
En twee keer in dezelfde outfit op een podium, geen enkele vrouw die daar ook maar één seconde aan denkt. “Een goed jaar voor de rozen” zingt Lisa del Bo. Mochten de bloemen op haar jurk echt uit eigen tuin komen, vrezen we voor een heuse “kaal pluk” aldaar. Trouwens, bij meer diepgaande analyse van de uitgebeelde bloemensoort, zijn we niet zo zeker dat het hier om rozen gaat. Maar zoals gezegd in onze titel boven: niets is vanavond wat het lijkt. Ida de Nijs houdt het sober. Dat heeft niets te maken met Hollandse zuinigheid, maar eerder met het thema van haar song “De cirkel is rond “. In het gesprek dat we met haar hierover hadden, geeft ze meer uitleg. De oranje lederen mantel staat haar beeldig. En die heb je dan ook weer niet voor een prikje. Matthias (Lens) speelde vanavond niet alleen accordeon, maar zong ook nog.
Over “Heidi”. Zou hij Laura (Lynn), zijn partner die enkele nummers na hem het podium op moest, een “Dirndl-dress” hebben gekocht? Waarop zij onmiddellijk “Ik trek het me niet aan” zou hebben opgenomen. De koormeisjes van Michael Lanzo oogden ook mooi in hun gitzwart jurkje. “Je thuis is waar men van je houdt”, zong Michael. Hopelijk is het daar wat knusser dan het in de backstage van de Elckerlyc vanavond was. Hier geen knappe Elke achter de toog, zoals in het Feestpaleis, om je een wijntje te offreren, of je grootste honger met een “mooi ogend” belegd broodje te stillen. Gelukkig staat er na een lange avond bij onze thuiskomst een schoteltje met vier boterhammen en twee biertjes klaar, voor ons en onze fotograaf.
“Je thuis is waar men van je houdt”. Michael heeft het helemaal juist!

(willy van bouchaute)
(foto's: ivan bracke)
(camera : axel verbraeken)


De interviews:

Anneke van Hoof en Paco Garcia & Steven Lambert

Ida de Nijs en Willy Sommers


Dean en 2 Fabiola


Lissa Lewis


 

0
0
0
s2smodern