• Start
  • Artikels
  • Moonai People - Ep Release Show in de Charlatan te Gent

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Moonai People - Ep Release Show in de Charlatan te Gent

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_maart2018_Moonai-People.jpg

De Gentse "Moonai People" is een band die blijft plakken, soms op café, maar meestal in je oor. Twee jaar na hun debuut treden ze nu naar buiten met een tweede EP ‘Does This Make Us Human?’. Deze EP is het resultaat van een geslaagde samenwerking met producer Frederik Segers.

 

 

 

 


"Moonai People" bracht eind 2016 hun debuut-EP On a Sunday uit in eigen beheer. In maart 2017 brachten ze de single Whatever Comes First met bijhorende videoclip uit. Een tweede single kwam uit op 7 november 2017. De singles zijn het resultaat van een geslaagde samenwerking met producer Frederik Segers die eerder al producties voor zijn rekening nam van o.a. Sioen, Black Flower, Va Fan Fahre en Reena Riot. Frederiks broer Simon Segers werkte mee als gastdrummer. Nog in november 2017 duikte Moonai opnieuw de studio in om de opvolgende singles in te blikken.
Nu twee jaar na hun debuut treden ze nu met een tweede EP ‘Does This Make Us Human?’ naar buiten.
 
Hun stijl is te omschrijven als after-surf Indie pop. Met een mix van intieme luisterliedjes, dansbare grooves en groovy opzwepende songs bespeelt Moonai zowel je hoofd als je voeten. Ze doen je dansen en dromen! Geïnspireerd muziek op o.a. Wilco, Paolo Nutini, Calexico, G Love and Special Sauce.
 
De bandleden van "Moonai People" zijn:
David Bauwens (lead vocal, akoestische gitaar), Pieter Matthys (elektrische gitaar, backing vocal), Bert Van Damme (drums, backing vocal) & Pieter Van den Brande (contrabas, basgitaar, backing vocal)

Waar: Café Charlatan - Vlasmarkt 6, 9000 Gent
Wanneer: donderdag 29 Maart van 22.00 uur tot 23.00 uur
Inkom: €5 - deuren: 21.00 uur - Aanvang: 22.00 uur

Website: http://www.charlatan.be/agenda/moonai-people-ep-release

Artikel Alain Buyle - Jan Van den Brande

0
0
0
s2smodern