• Start
  • Artikels
  • G-Sport – G-Brood- Geweldig initiatief “Alle Beetjes helpen”

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

G-Sport – G-Brood- Geweldig initiatief “Alle Beetjes helpen”

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_maart2018_Gbrood2.jpg

Onze reporter Nadine volgde als een Klein Duimpje… de kruimeltjes… tot aan de bakkerij…
Zij was te gast bij Brood & Banketbakkerij Vandenbouhede.
Krista de bakkerin gaf meer uitleg:
Zeelandia, specialist in bakkerijgrondstoffen, is al jaren een trouwe partner van G-sport Vlaanderen. Zij zetten zich door middel van kleine acties of actief begeleiderschap in,  om personen met een handicap te laten sporten en bewegen. Een beperking kan soms hinderlijk zijn maar sporten vormt daarbij een ideale uitlaatklep.

Samen even loslaten en ervoor gaan is de boodschap. Met de actie  het G-brood, een klassiek haverzemelenbrood, kregen de bakkers  een mogelijkheid zich te engageren voor de G-Sport.
Want per verkochte verpakking Panovite G-brood schenkt Zeelandia een deel van het bedrag weg aan de campagne “Supporters voor G-Sporters”

G-Sport, wat is dat?
G-sport staat voor sport voor personen met een handicap of beperking. Want ook met het syndroom van Down, als je doof of blind bent, in een rolstoel zit of als je een psychische kwetsbaarheid hebt, kan je plezier beleven aan sport. In heel Vlaanderen zijn er talrijke sportclubs die hun deuren open zetten voor sporters met een handicap. Zo kunnen ook zij sporten dat het een lieve lust is. Hun handicap vormt daarbij geen enkele drempel. Integendeel, ze zijn daar heel welkom. Iedereen heeft toch recht op sportplezier? Met het juiste materiaal (bijvoorbeeld, aangepaste fietsen, een tillift voor in het zwembad, sportrolstoelen, startseinen met licht…) kunnen ook G-sporters vol overgave genieten van hun favoriete sport.
Zo wordt G-sport ook gewoon sporten en staat de ‘G’ voor geïntegreerd, genieten, gewonnen en gescoord. Ons dagelijks brood, gaat in elke bakkerij over de toonbank, en op die manier krijgt elke consument de mogelijkheid het goede doel te steunen… Een sportieve bijdrage…. In de voedselketen… van Zeelandia, langs de bakker, naar de broodeter..
Het G-Brood is lekker en gezond  en zoals de slogan zegt… “ alle beetjes helpen”.


Gbrood1.jpgG-Sport heeft ook de G van Gent, ook de Stad Gent zet sterk in op G-sport.
De Stad Gent  wilt iedereen met een verstandelijke, visuele, auditieve, fysieke, psychische beperking of autisme de kans geven om te sporten en bewegen zoals hij of zij dat wil.
Samen met de G-sportfederatie Parantee-Psylos, Sport Vlaanderen, G-Sport Vlaanderen en de Gentse G-sportorganisaties werkt de Gentse Sportdienst eraan om het aanbod van G-sport te promoten, te ondersteunen en verder uit te breiden. Op de Sportdienst werkt sinds 2017 een consulent G-sport die u graag verder helpt met al uw vragen rond G-sport.


www.gsportvlaanderen.be
www.zeelandia.com
https://www.gsportvlaanderen.be
https://stad.gent/sport/g-sport/wat-g-sport
facebook: Bakkerij Vandenbouhede

 

Reporter Nadine Van Parys

 

 

0
0
0
s2smodern