Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GHENT MARATHON Ambitieuze tweede editie!

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_maart2018_Gent-marathon.jpg

Op zondag 28 oktober 2018 vindt de 2e editie van de Pauwels Consulting Ghent Marathon plaats. De 1e editie werd heel positief onthaald en bracht ruim 7.000 lopers naar Gent. Voor de 2de editie is de uitdaging nog groter. Marathon-man Stefaan Engels, bezieler en gezicht van de Marathon van Gent, koestert de ambitie om de grootste internationale marathon van België te worden. Hierbij wordt gemikt op een opkomst van ± 3.000 marathonlopers en 10.000 lopers in totaal over alle afstanden (kidsrun, 5km, 10km, 21km en de volledige marathon).


Bij de 2de editie van de Ghent Marathon ligt de focus opnieuw niet alleen op de loopprestatie maar ook op de beleving, de natuur en het familiegebeuren. Deelnemers lopen door een landelijk parcours, dwars door de natuur, dat een nieuw gebied rond Gent verkent. Op diverse plaatsen zijn er bevoorradingsposten en muzikale animatie.


KWALITEIT VOOROP
Bezieler en gezicht van dit ambitieuze project is Marathonman Stefaan Engels. Stefaan streeft samen met de Stad Gent naar een hoge kwaliteit en bekendheid voor de Marathon van Gent. Hij weet uit ervaring wat een loper verwacht van een loopevenement en legt de lat hoog om voor de tweede editie organisatorisch alles nog beter te laten verlopen. Voor elke deelnemer moet de tweede editie van de Marathon van Gent een onvergetelijke dag worden op sportief en recreatief vlak.
De ambitie is bovendien om Ghent Marathon als één van de niet te missen topwedstrijden voor lopers uit binnen- en buitenland te positioneren op wereldvlak.

NIEUWE GROENE ROUTE
De Marathon van Gent is bewust uit het centrum van Gent gehouden. De route werd accuraat uitgestippeld en loopt overwegend in de natuur. Het vernieuwde loopparcours loopt via Gent, Drongen, Sint-Martens-Latem, De Pinte, de Assels, de Leie en het Parkbos (nog in overleg).

In samenwerking met Ivago en IVM is het doel ook om dit de properste marathon van de wereld te maken. Alle papiertjes, gels, barverpakkingen, bekertjes en flesjes gaan direct in de afvalbakken opgesteld langs de route. Ook voorziet de Ghent Marathon een partnership met de Gentse Lage Emissie Zone (LEZ) om bij te dragen tot betere luchtkwaliteit wat leidt tot een betere gezondheid. Elke deelnemer en supporter wordt aangespoord om op een duurzame manier naar dit evenement te komen, te voet, met de fiets of het met openbaar vervoer.

GOEDE DOELEN
De Marathon van Gent gaat ook dit jaar voluit voor het goede doel. Via de Marathon van Gent worden 42 organisaties en projecten in de kijker gezet. Engels: “Deelnemers lopen voor zichzelf en hun persoonlijk doel, maar kunnen ook een extra bijdrage leveren voor één van onze goede doelen.” Op de start- en finishzone zijn diverse goede doelen en duurzame projecten met een stand aanwezig. Een bezoek meer dan de moeite waard.

DE BELEVING PRIMEERT
Het sportfeest gaat in 2018 ook van start aan de Topsporthal waar atleten en supporters verzamelen, met muziek en commentatoren die enthousiast aftellen tot aan de start. Kinderopvang en -animatie zijn voorzien voor de hele duurtijd zodat mama’s en papa’s onbezorgd kunnen deelnemen. De bewoners langs het parcours worden opgeroepen om met toeters en bellen de sporters aan te moedigen en/of hun straat en voorgevel te versieren.

Bijzonder aandacht gaat ook naar de beleving onderweg. Lopers worden getrakteerd op muzikale animatie, borden met motiverende quotes, een complete bevoorrading, water, bananen, appels, rozijnen en krijgen een unieke en onvergetelijk aankomst in de Topsporthal aan de Watersportbaan. Iedere deelnemer ontvangt na de finish een medaille, een finish T-shirt en een waardevolle goodiebag.

LOPEN IS GEZOND
Ghent Marathon wil een zo breed mogelijk doelpubliek tot bewegen en sporten aanzetten. Want sporten houdt meer dan alleen het lichaam in vorm. Sporten kan mensen samenbrengen en draagt bij  tot een betere gezondheid, integratie, participatie en sociale cohesie en bestrijdt stress en burn-out. Hiermee ondersteunt de organisatie het beleid van de Stad Gent dat sport benadert als een doel én als een middel om zich goed te voelen.

Zich goed voorbereiden is het halve werk. Zo biedt de Ghent Marathon groepsverkenningstrainingen aan. De trainingen worden aangevuld met infomomenten over optimale voeding, voorkomen van sportblessures en mentale trainingstips. Engels ziet het zo:  “Als je steunt op de begeleiding van een goed team, zoals ik altijd gedaan heb, dan kan je op een verantwoorde manier je sportieve doel bereiken.”

OVER MARATHONMAN
Stefaan Engels moedigt iedereen aan om zijn grenzen te verleggen: “Of het nu gaat om je eerste marathon of je 365ste. Lopen maakt je als mens zoveel sterker.” Engels wordt niet voor niets Marathonman genoemd. In 2011 liep hij 365 opeenvolgende marathons en kreeg zo de bijnaam Marathonman. Gedurende zijn hele loopbaan liep hij maar liefst 1001 marathons. Engels is op allerlei vlakken actief en bruist van de initiatieven. Hij runt ook loopclub Club365 aan de Watersportbaan.

Inschrijven voor alle afstanden van de Marathon van Gent kan op www.marathonvangent.be.

Reporter Nadine Van Parys

 

Sfeerbeelden Persconferentie

0
0
0
s2smodern