• Start
  • Artikels
  • De "Jefkes kinder-stoet" in Aalst grootste opkomst ooit!

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De "Jefkes kinder-stoet" in Aalst grootste opkomst ooit!

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_februari2018_Jefkesstoet-2018.jpg

Het was een blij weerzien met de "Jefkes". Deze olijke groep vrijwilligers zet zich al jaren in om onze kinderen een fijne carnavalsnamiddag te bezorgen. De 49ste editie was er een om "U" tegen te zeggen. Door het prachtige weer was de opkomst overweldigend! Het was een bonte stoet van verklede kindjes die door de straten van de Sint-Anna wijk trokken. Elk jaar leidt een aangepast traject de kinderen naar het Volksplein (in de volksmond Ezelspleintje), daar vindt de "Bollenworp" plaats! Vandaar vertrekt de stoet richting vertrekpunt (Sint-Annakring) daar mogen de kinderen een geschenken-pakje in ontvangst nemen. Nadien mag iedereen plaats nemen voor een spetterende show van "Clown Jaspie".

De massale opkomst is het bewijs dat in aanloop naar het 50 jarig bestaan van de Jefkes, het bestuur de touwtjes nog sterk in handen heeft. Antoine van de Heyden, Etienne Viersé en Patrick Simoens zijn de kopstukken achter het initiatief van de "De Jefkes"! Zij gaan voor de tittel "Koninklijke Jefkes" na 50 jaar van continuïteit.
Het belooft een spetterend salvo aan feesten te worden volgend jaar, weet bestuurder Etienne Viersé ons te vertellen.

Klik >hier<voor eerder verschenen artikel over de Jefkes.


Een video sfeerbeeld van de kinder-stoet 2018 gefilmd door DRAtv uit Aalst...

 

Artikel: Albuy

0
0
0
s2smodern