Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PostXFilm pareltjes uit de filmgeschiedenis

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_februari2018_PostX.jpg

"PostX" is een jonge vzw in het hart van Merelbeke Flora en een kleinschalige, lokale organisatie die via artistieke projecten de samenhang in de buurt wil verstevigen en deelnemers, vrijwilligers, kunstenaars en bezoekers door participatie wil versterken in hun kunnen.

In de buurtcinema van PostX plant de filmclub zowel in het voor- als in het najaar een thematische filmreeks. Er wordt gezorgd voor een mix van recente en oude films, kleine en grote meesterwerken. De focus ligt op auteurscinema (de ‘grote regisseurs’) en wereldcinema (films van alle windstreken). PostX wilt de filmliefhebbers uit de buurt en daarbuiten laten kennismaken met vaak veel te onbekende pareltjes uit de filmgeschiedenis. Elke film wordt voorafgegaan door een korte introductie, die de film en regisseur situeert in zijn politieke en artistieke context. Napraten kan in de gezellige BarX.

Voor binnenkort:

ELECTION

Centraal in Election van Alexander Payne staat de ambitieuze studente Tracy Flick (Reese Witherspoon), die het tot presidente van de studentenvereniging wil schoppen. Ze wordt daarbij gedwarsboomd door onverwachte tegenkandidaten en een populaire leerkracht Jim McAllister (Matthew Broderick) die haar niet geschikt acht voor die zware taak. Tracy had in het verleden een affaire met een andere leraar, die gestraft werd met ontslag én echtscheiding, terwijl zij probleemloos de dans ontsprong. Dat stelt haar in staat om bij de studentenverkiezing opnieuw al haar manipulatieve kwaliteiten met verve in te zetten.
Election is een virtuoze, taboedoorbrekende satire op het genre van de school- en tienerfilm. De film toont diverse onderwijstaboes: de falende leraar, de leraar als fraudeur en erotische relaties tussen leraren en leerlingen. Leraren worden in deze film in de eerste plaats als mensen geportretteerd met zwakheden en gebreken en niet als heldhaftige onderwijsmachines. Election steunt hierbij op een sterk en verrassend scenario, is bijzonder geestig en uiterst vakkundig gemonteerd. Alexander Payne – 1999 – 103’ – US – No – dvd.

Waar: PostX vzw - Van Goethemstraat 33 - 9820 Merelbeke
Wanneer: Za 24.02.18 - 20.30u - prijs: 5€
Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - tel 0470/93.14.49

Hoe er te geraken: 15 min. fietsen van Gent-Zuid,
5 min. wandelen van het NMBS Merelbeke station
Bushalte aan het Flora kerkplein, bussen 27 – 28 – 41 – 42 – 43 – 48 – 94 – 96
Reporter: Nadine Van Parys

0
0
0
s2smodern