• Start
  • Artikels
  • Urbanus theatertour "Trecto Pnix" bijna allemaal uitverkocht!

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Urbanus theatertour "Trecto Pnix" bijna allemaal uitverkocht!

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_februari2018_Urbanus.jpg

Na drie jaar met een luidruchtig rockbandje langs de zomerfestivals toeren, heeft Urbanus weer zin in het knusse van de theaters.

Het personage Urbanus geniet zowel in Vlaanderen als Nederland al sinds 1974 grote populariteit en faam. Alhoewel hij vooral bekendstaat als komiek, werden ook zijn liedjes bekende en vaak gedraaide hits, zoals Bakske Vol Met Stro (1979), Madammen Met Een Bontjas (1980) en Hittentit (1982). Tot 2008 waren twee films waarin hij de hoofdrol speelde, Hector (1987) en Koko Flanel (1990) de grootste Vlaamse kaskrakers in de bioscoop.

 

Urbanus is ook een productief scenarist van stripverhalen, zoals zijn eigen vedettenstrip Urbanus en de series De Geverniste Vernepelingskes (vanaf 1998 tot 2012), Plankgas en Plastronneke (van 2005 tot 2012) en Mieleke Melleke Mol. De afgelopen jaren toerde hij met een rockbandje in en rond Vlaanderen.

Maar terug naar het heden:
In het voorjaar zal Urbanus terug te zien in zijn hoedanigheid als komiek.

Of de wereld plots beter wordt van zijn nieuwe show valt te betwijfelen, maar dat je met een ‘opgelachen’ kaartje naar buiten gaat, dat staat vast. Absurde verhalen, grove leugens en gênante situaties worden afgewisseld met een broos of kinderlijk naïef liedje. De zaal induiken en over rugleuningen van de stoelen lopen, dat zit er niet meteen meer in. Daarom is het bij deze show wel toegelaten dat het publiek op het podium wordt gegooid.

Wens je Urbanus aan het werk te zien zal je u moeten reppen want de tickets vliegen de deur uit.

Op de volgende lokaties kan u nog terrecht:
Bedene Staf Versluyscentrum  27 februari  
Brugge Concertgebouw 6 maart
Leopoldsburg CC Leopoldsburg 20 maart   

Reservatie: comedyshows.be

(Albuy)

0
0
0
s2smodern