• Start
  • Artikels
  • Grootste Carnavalsfeest in Vlaanderen komt dichterbij.

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Grootste Carnavalsfeest in Vlaanderen komt dichterbij.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_februari2018_Carnaval-stadhuis.jpg

Op zondag  11 februari a.s. gaat het grootste carnavalsfeest in Vlaanderen van start! Een vastenavondfeest dat traditioneel begint met aan de vooravond de raadszitting. Een ceremoniële gebeurtenis waarbij de sleutel van de stad overhandigd wordt door het stadsbestuur aan de kersverse Prins Carnaval. Dit jaar valt deze eer te beurt aan "Prins Alex".


Een week voordien tooien de kermisattracties al het stadsbeeld. De inhuldiging gebeurt door burgemeester, schepenen en feestcomité. Verschillende attracties worden door hen uitgeprobeerd en goedgekeurd. De carnavalswagens krijgen in de laatste week hun laatste schilderbeurt en worden dan gedoopt door de groepsleden. Dit jaar was het een opmerkelijke doop voor de Carnavalsgroep genaamd "Krejeis". Zij vierden hun 30 jarig bestaan. Het is een gezellige bijeenkomst waarbij er een meter en peter wordt aangeduid voor hun stoetwagen. Op zondag 11 februari is het dan zover, alle 75 wagens maken zich klaar voor een tocht van drie uur doorheen het stadscentrum. Wie deze unieke gebeurtenis wenst te volgen kan terecht op de website van DRAtv. Deze vereniging slaagt er in voor de zeventiende keer de stoet LIVE uit te zenden via het internet. In de beginjaren was het een huzarenstuk om tijdig de speciale internetverbinding tot stand te brengen. Sinds enkele jaren is de kwaliteit sterk verbeterd, momenteel kan u de stream bekijken in HQ.

Wie naar de website surft van DRAtv kan de carnavalsperikelen op de voet volgen.
Met als hoogtepunt een zes uur durende Carnavalstoet LIVE!

Surf naar: http://www.carnaval.oilsjt.be

(Atrikel: Albuy)

0
0
0
s2smodern