Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

'Donna Diva & de OPERAtioneletijdmachine'.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_januari2018_Donna-diva2.jpg

Een kinderopera voor kinderen van 8 tot 88 jaar. Met Helene Bracke als Donna Diva en Wouter Vande Ginste als Dr. Coppelius. Opera Vlaanderen vroeg aan Helene Bracke een voorstelling te maken voor kinderen…. en meer bepaald een voorstelling waarin de verschillende stijlen van opera aan bod komen, een soort weergave van de geschiedenis van de opera. Hoe kan je nu op een boeiende manier verschillende operastijlen tot bij een achtjarig kind brengen? Met de OPERAtionele tijdmachine natuurlijk! Donna Diva, is niet van de minste, altijd op zoek naar een uitdaging en met zin in een reisje naar hier of daar.

 

Dankzij haar goede vriend Dr. Coppelius, die uitvinder is, kan Donna Diva reizen in de tijd. Dr. Coppelius bouwde een spectaculaire ‘De Operationeletijdmachine’.
Met deze machine en de juiste vermomming, reist Donna Diva naar haar favoriete operahuizen in het verleden. Daar speelt ze vol verve haar lievelingsrollen in ‘vree’ bekende opera’s door de eeuwen heen. Het wordt een muzikaal avontuur, tijdens haar reizen ontmoet ze grote (en iets minder grote) componisten. Donna Diva laat zich van haar beste kant zien en werkt ze samen met bekende collega-diva’s. Natuurlijk  wordt ze grandioos verliefd op heldhaftige tenoren.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_januari2018_Donna-diva1.jpgZin om mee te reizen met Donna Diva? Ontdek vanuit de pluche zetel in de Opera,  de dolle en ontroerende avonturen van onze Gentse Donna Diva door de geschiedenis heen.. En mis geen enkele noot!


Artiesten:

zang, spel: Helene Bracke - zang, piano, spel: Wouter Vande Ginste
Concept en regie: Helene Bracke
Decor: Tijl Wellens
Kostuums: Saar Swinters
Productie i.s.m. Opera Ballet Vlaanderen


Waar: Schouwburgstraat 3, 9000 Gent
Wanneer: Vrijdag 2 februari om 10u en 14u - Opera Gent
Zaterdag 3 februari om 14u en 15u30 - Opera Gent
Reservatie: Operaballet - Donna Diva

www.helenebracke.be


(foto’s Jill Bertels)
(reporter: Nadine Van Parys)

 

0
0
0
s2smodern