Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Artikels

Overwinnaar Heusdenkoers 2018 is: Benjamin Verraes

Lees meer: ...

In een spannende eindstrijd om de overwinning binnen te slepen op de 69ste editie van de kermiskoers der kermiskoersen, de alom befaamde Heusdenkoers voor heren elite, was het Benjamin Verraes (Elite zonder contract) die dit verwezenlijkte. Hij haalde deze overwinning binnen na een spurt in een kopgroep bestaande uit 22 renners.


Iljo Keisse (Quickstep) en Jordi Meeus (SEG Racing Academy) mochten respectievelijk de tweede en derde plaats innemen en dit werd dan ook gevierd met de nodige champagnedouches.

 

Hierbij een reactie van Benjamin op het podium en volgend met een interview.

0
0
0
s2smodern

Op 27 augustus Oordegem Kermis coverband “De Toape Geraapte”

Lees meer: Op...

Naast het traditionele wielercriterium en de ereprijs Benoni Van De Steen zal er tussen zaterdag 25 augustus en 28 augustus in Oordegem O-Vl een gevuld kermisprogramma met barbecue en een optreden van “De Toape Geraapte” te beleven zijn.
Programma: Zaterdag 25 augustus om 15 uur start de wielerwedstrijd open omloop voor de “Elite” zonder contract en beloften.
Om 19.30 uur start het criterium “De grote prijs Benoni Van de Steen” voor Oordegemnaren en clubs uit Lede. Quitny verzorgt vanaf 21.30 uur de muzikale ambiance in de kermistent op het dorp.

Op maandag 27 augustus om 20.00 uur zal de coverband “De Toape Geraapte” een uitgebreid repertoire aan nummers brengen van rock. ambiance, populair,  recente nummers, harde nummers tot zachte nummers. Voor ieder wat wils.
Een niet te missen optreden!


Op dinsdag 28 augustus om 16 uur is er nogmaals een wielerwedstrijd van open omloop voor de “Elite” zonder contract.

De inkom voor de festiviteiten is er gratis...

0
0
0
s2smodern

Rita Rae Mertens: experimentele kunstenares

Lees meer: ...

Antwerpen Klapdorp 39 - vanuit het centrum onderweg naar het MAS kom je het atelier van Rita Rae Mertens tegen.

Zeker de moeite waard om op zondagmiddag eens binnen te stappen, want dan is het open. Rita is een experimentele kunstenares die door een open creatief proces werkt, zonder te weten waar ze zal eindigen, wil ze steeds creëren. Ze ontdekt tijdens het voltooien van haar werken en langzaam, stap voor stap ontwikkelt ze kunst.

Rita geniet ervan om gezichten van mensen te tekenen / schilderen. Het kan iedereen zijn, maar ze heeft wel afstand genomen van realistische fotografische tekeningen en schilderijen. Soms zijn de gemaakte gezichten herkenbaar, soms weer niet. Een lijn, of een plek op een doek kan tot de verbeelding spreken. Tal van portretten en zelfportretten zijn gemaakt op basis van een zelfanalyse.

De belangrijkste thema’s in haar werken zijn mensen. Ze is gefascineerd door de imperfectie van mensen. Kleine verschilletjes die hen uniek en tevens mooi maken. Het voorste gedeelte van de ruimte in Rita haar atelier is ingericht als tentoonstelling, daar wordt het recentste werk geëtaleerd. Het andere stuk van het atelier is de studio waar ze bijna dagelijks aan het werk is. Schilderwerk in mixed media: acryl, spray, houtskool en pastels….. noem het maar op, alles wordt uitgeprobeerd.

Zeker een bezoekje waard dus!

 

Artikel : Guy Van Vaerenbergh

0
0
0
s2smodern

Dames Trophy Heusdenkoers en G koers een groot succes !!

Lees meer: ...

Op zaterdag 11 augustus was het dan zover!
Voor de tweede maal organiseerde de vzw Klaver7 tijdens hun Heusdenkoers (België) onder een stralende zon hun Ladys Trophy.
Ondanks de concurrentie van andere belangrijke koersen waren er enorm veel inschrijvingen te noteren.
Zo'n 116 rensters stonden aan de start!
We konden deelnames noteren uit alle uithoeken van de wereld, de meest opmerkelijke landen waren toch wel: Zuid Afrika, Nieuw-Zeeland, USA, Israël en Brazilië! Maar ook uit alle Europese landen zoals: Denemarken, Groot Brittannië, Italië, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Luxemburg, Ierland, Polen, Nederland, Oostenrijk, Noorwegen, Hongarije, Tsjechië en natuurlijk uit België waren meisjes van de partij.
Hierdoor kan de Dames Tropy eigenlijk omgedoopt worden in de naam "Lady's WK Elite kampioenschap"!
Opmerkelijk is hoe hard er op de Heusdenkoers gereden wordt, we hebben een gemiddelde opgemeten van 39km per uur, en toch zijn er geen valpartijen opgetekend, wat betekent dat het parcours goed uitgekiend is door de organisatie.
Wel moesten er enkele binnen- en buitenlandse dames opgeven door de hoge intensiteit van de koers, meer training dringt zich op om deze niet te onderschatten koers te winnen. Maar de meeste dames blijven strijdvaardig, want we mochten het woord "i will be back" noteren als strijdkreet.
Hiermee positioneert deze koers zich als één van de belangrijkste niet te missen koersen voor dames in Europa, Het is een dames wielerwedstrijd die het rennerstalent op een hoger niveau brengt.
Er was extra geld te verdienen met de talrijke tussensprints. Maar wie op het podium raakte mocht de mooie prijzen in ontvangst nemen.
Winnares Marjolein Van 'T Geloof uit Nederland viel deze eer te beurt , op de tweede plaats mocht Sarah Inghelbrecht uit België op het podium aantreden en op de derde plaats Ellesse Andrews uit Nieuw-Zeeland.

Dameskoers, zie ook het album op onze FB pagina: https://www.facebook.com/pg/cultuurinbeeld/photos/?tab=album&album_id=2132268390330518


Lees meer: ...Eerder die dag verliep de G koers in een meer gemoedelijke sfeer, waarbij de opkomst toch ook niet gering was. Onze ambassadeurs voor de G koers Griet Hoet en Anneleen Monsieur zaten daar waarschijnlijk voor iets tussen (wie weet?). Niels Plasschaert was de fiere winnaar... 

 

 

 

Vergeet ook dinsdag 14 augustus a.s. vanaf 14.00 uur uw pc niet af te stemmen voor de "Live uitzending" van de Heusdenkoers "Heren Elite" 2018 op het volgende kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCDZVOzu4cCvB41mQx_Vwj1g

Men dele het voort...
Zie ook artikel voor meer info: http://www.cultuurinbeeld.be/index.php/artikels/1703-koning-der-koersen-in-heusden-2018-van-start.html

 
English version:
Saturday the 11th of August it was that time again!
On this beautiful sunny day and for the second time on Heusdenkoers the non-profit organisation Klaver7 (clover7) organized their Ladys Trophy. Although there were other important races, a lot of participants subscribed. As many as 116 riders were present at the starting line.

Participants from all over of the world came, most remarkable countries present were South-Africa, New Zealand, USA, Israel and Brasil. But not to forget, a lot of European countries such as Denmark, Great Britain, Italy, Germany, France, Sweden, Luxembourg, Ireland, Poland, the Netherlands, Austria, Norway, Hungary, Czech Republic and of course Belgian girls were present.

All of this made it a real "Lady's Elite World Championship"! Noteworthy was the average speed, measured around 39 km/h, and no major incidents or falls happened. Although, due to high intensive racing and break downs, several domestic and foreign riders had to give up. More training and experience will help them to win this race in the future. Most of the women stayed combative, and slogans like "i will be back" were heard.

With this meeting, Heusdenkoers positions itself as one of the most important, not to miss, races for ladies in Europe and brings a higher level towards the whole ladies racing scene.

Extra price money was earned with several sprints and for those who finished first, second and third, wonderful prices could be received.
Credits went to Winner Marjolein Van 'T Geloof from the Netherlands, second place on stage went to Sarah Inghelbrecht (Belgium) and third place was won by Andrews Ellesse (New Zealand).(Albuy)

0
0
0
s2smodern

Koning der koersen in Heusden 2018 van start...

Lees meer: ...

De Heusdenkoers is een klassieker, al jaren lang staan er toppers aan de start.
Grote namen maakten deel uit in het verleden van dit unieke wereldkampioenschap,
Alfred Hamerlinck, Rik Van Looy, Lucien Van Impe,  Walter Godefroot, Roger De Vlaeminck, Freddy Maertens, en nog veel meer...
Het is een sociaal sportief evenement met veel ambiance voor de toeschouwers.

 

foto: bestuur Klaver7

Op dinsdag 14 augustus vanaf 14.00 uur gaat het wereldkampioenschap der kermiskoersen door voor de "Heren Elite".
Deze "Koning der Kermiskoeren" brengt elk jaar grote namen naar de start. Dit jaar mogen we o.a.: Iljo Keisse, Jan Bakelants, Dimitri Claeys verwachten.

Wie niet aanwezig kan zijn heeft de mogelijkheid af te stemmen via de gebruikelijke internet kanalen om 14.00 uur via: www.heusdenkoers.be, www.cultuurinbeeld.be, of FB want dit jaar voorziet de organisatie Klaver7 tezamen met Cultuurinbeeld "Live video Streaming". Ver weg van huis of minder mobiel?, toch kan u van dit uniek spektakel meegenieten. Stem nu al af...

Maar er is meer...
Klaver7 organiseert  op zaterdag 11 augustus om 13.00 uur een G koers! Het Para-Cycling team Griet Hoet en Anneleen Monsieur maken er hun opwachting.

Op dezelfde dag is er ook een heuse "Dameskoers", de deelnemers blijven een verrassing tot zaterdag aan de start.

Na de uitreiking van de winnaar "Heren Elite" op 14 augustus is het nog aangenaam vertoeven in Heusden want er zijn talrijke eet standjes en muziek voorzien op de VIP weidde voor de 1300 gasten, maar natuurlijk ook op de plaatselijke kermis en cafeetjes is er vertier en plezier mogelijk.


De Heusdenkoers een echt amusant volksfeest!  Kom kijken, eten, drinken en vooral genieten van de sport.

Bekijk de promotievideo en kom alvast in de stemming...

Reporter Willy van Bouchautte en cameraman Luc van Vreckem waren op de persconferentie van de Heusdenkoers aanwezig.
Klik op de player voor de exclusieve audioreportage met de organisator Fred Haemerlinck.

0
0
0
s2smodern

Openlucht zomerfilms van "Netwerk".

Lees meer: ...

Netwerk het centrum voor hedendaagse kunst heeft tot doel de nieuwste ontwikkelingen in de kunstwereld zichtbaar te maken en toe te lichten aan een zo groot mogelijk publiek. Netwerk organiseert tentoonstellingen, filmvoorstellingen, performances en andere evenementen... Ook dit jaar trekt "Netwerk" er op uit! Naast de bekende site in Aalst zakt het centrum in augustus ook af naar andere locaties in de streek. Zo kan je deze keer terrecht in Hof Den Tuitelaar in Meldert en in de tuin van Trefcentrum te Moorsel.
Op deze locaties kan men film kijken met de voeten in het gras, zomerser kan het toch niet?

Er is ook vertier mogelijk, zo is de zomerbar open vanaf 19.00u.
De kortfilm start telkens om 21.30u. en de hoofdfilm begint om 22.00u.

Reserveren is niet nodig, er is plaats genoeg!
Voor meer info surf naar: netwerkaalst.be

 

(Albuy)

0
0
0
s2smodern