Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Artikels

Beleef een fascinerende piano recital met Nathanaël Gouin op 1 december

Lees meer: ...

Nathanaël Gouin, één van de rijzende sterren onder de jonge generatie Franse pianisten, brengt op 1 december Liszt & Schumann in al hun rijke dimensies.
Meteen editie 9, jaargang 3, van "Piano achter het Gravensteen" en een waardige jaarafsluiter.

Op 8 augustus jl. vertolkte Nathanaël onder meer de Liszt-sonate op het Festival de la Roque d'Anthéron, op het prachtige voorplein van de Eglise d'Assomption van Lambesc. Zijn interpretatie, waarin hij vooral de spirituele dimensie van Liszt verklankte en belichtte, zindert nog altijd na. Niet in woorden te vatten... Vandaar dat er is gevraagd om deze Sonate weer op zijn programma te zetten in Gent....

programmaoverzicht:
Deel 1: Robert Schumann: "Faschingsschwank aus Wien" op.26 - Franz Liszt: Rhapsodie Espagnole S. 254 PAUZE Deel 2: Franz Liszt: "Pensée des morts" S. 173 - Sonate in si klein S. 178
Nadien volgt een gezellige receptie & babbel met de artiest, die ook met plezier zijn veelgelauwerde cd ("Liszt Macabre") zal signeren.

Uur en locatie: Cultuurkapel Sint-Vincent, Sint-Antoniuskaai 10, 9000 Gent - zaterdagavond 1 december om 20 uur !!
Reservaties: niét via de Cultuurkapel, maar via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 0478/49.44.26.

Tarieven: kassa: 20 euro volwassenen / 12 euro studenten - voorverkoop: resp. 16 en 8 euro (! voorverkoop = het vereiste bedrag vóór 25 november 2018 storten op rekeningnummer BE90 2900 2331 9932, met vermelding van naam + gewenst aantal tickets) Erik Vertriest, Pacificatielaan 67, 9000 Gent

Info: https://www.cultuurkapel.be/events

0
0
0
s2smodern

Jo Van Rijckeghem observeert de situatie op den boerenbuiten!

Lees meer: Jo...

Verrassende materialen van het platteland zijn nu ook terug te vinden in de Stad!
Galerie C. de Vos toont hedendaagse kunst: schilderkunst, beeldhouwkunst, grafiek, installatie en fotografie...Er is altijd werk van verschillende kunstenaars in consignatie te bezichtigen.

Zo zal er vanaf 2 tot en met 18 november een tentoonstelling lopen van  kunstenaar "Jo Van Rijckeghem".
De feestelijke opening van deze expositie zal doorgaan op 28 oktober vanaf 15 uur, Oude Gentbaan 295 - 9300 Aalst. 

 

Wie is Jo Van Rijckeghem?
Deze veelbesproken beeldend kunstenaar werkt en woont op het platteland. Het landschap, mens en dier die er verblijven, observeert hij en stelt hij in vraag, dit vertaalt hij in zijn kunstwerken.

“Den boerenbuiten”, zet met zijn nostalgie en zijn talloze compromissen Jo ertoe aan te streven naar essentie en te zoeken naar een evenwicht tussen natuur en cultuur. Hij gebruikt hout, metaal, hars met een geschiedenis. Door deze te combineren maakt hij van deze materialen verrassende hedendaagse kunstwerken.

Wie zich wil laten overweldigen door zijn nieuwe werken, moet zeker afzakken naar Aalst..

Meer info: 0476/98.49.97 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - https://www.galcdevos.be

0
0
0
s2smodern

Grote Foto Expo Nieuw Gent van 6 tot 14 oktober ..."Een uniek kader!"

Lees meer: ...

Naar gewoonte zal er in het Cultureel Centrum Meulestede de jaarlijkse tentoonstelling doorgaan van de Fotoclub Nieuw Gent. Het grote creatieve ledenbestand zorgt telkens weer voor een verrassende uitkomst aan geëxposeerde werken.

Fotoclub Nieuw Gent is een vereniging voor gepassioneerde vrijetijds-fotografen en wil een forum zijn voor hen die interesse hebben in elkaars werk en elkaar willen stimuleren.
Op de tweewekelijkse clubavonden wordt een gevarieerd programma geboden.
Fotobesprekingen en beeldbewerking zijn bijna vaste agendapunten, maar ook een presentatie of lezing, een workshop of uitstap maken deel uit van de activiteiten.
Doel is om door kruisbestuiving elkaar te inspireren en onze fotografie te optimaliseren.

Iedereen met interesse in fotografie is van harte welkom op de feestelijke opening van de "Expo 2018" dat doorgaat vanaf vrijdag 5 oktober om 20u. In het CCM Meulesteedsesteenweg 515 - 9000 Gent

De volgende dagen en uren kan u er ook steeds terrecht:
Zaterdag 6 en 13 oktober 2018 telkens van 14u. tot 19u.
Zondag 7 en 14 oktober 2018 van 10u. tot 12u. en van 14u. tot 18u.

Meer info: www.fotoclubnieuwgent.be

Artikel: Albuy

0
0
0
s2smodern

Het Fakkeltheater presenteert “Ze zijn me vergeten”.

Lees meer: Het...

Acteur Frans Maas brengt deze monoloog op beklijvende wijze. Het stuk is gebaseerd op de novelle “Firs” van succesauteur Eric Schneider. Eric Schneider is niet enkel een succesvol auteur maar ook een bijzonder acteur (met een rijke carrière in Nederland en Duitsland.).
In nauwe samenwerking met regisseur Ursul de Geer werd deze novelle tot monoloog herwerkt. De combinatie van de vertelling over een theaterleven en de bittere levenservaring die eindigt in een uitzichtloze situatie wekt diepe emoties op. Vlaams acteur Frans Maas toerde succesvol door Nederland met deze monoloog. Nu is het de beurt aan Vlaanderen. “Ze zijn me vergeten” is te zien van 28 november tot en met 2 december in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater.


Over acteur Frans Maas
Hij speelde talloze sterke rollen in o.a. “Antigone” (Kreoon), de eerste toneelversie van ”Una Giornata Particolare” (Een bijzondere dag - hij speelde Marcello Mastroianni’s rol uit de cultfilm van Ettore Scola), de muziektheaterproductie “Je Anne”, met een nominatie voor de John Kraaijkamp Award, en Willy Brandt in “Democraten” van Michaël Frayn, heeft hij ook een grote naam als solo-acteur. Willem Frederik Hermans die nooit toestemming gaf voor theaterversies van zijn romans en novellen maakte ooit één uitzondering. Hij zag Frans Maas in Tolstoi’s “Kreutzersonate” en ging overstag: Frans kreeg toestemming om “Het behouden huis” als solo te brengen.  Het werd een enorm succes in Nederland en Vlaanderen met ruim 150 speelbeurten. In Vlaanderen zag het publiek Frans het voorbije seizoen aan het werk als juryvoorzitter in het felgesmaakte, interactieve "Assisen, de webcammoord".

PRAKTISCHE INFORMATIE - ZE ZIJN ME VERGETEN
Zwarte Zaal – Fakkeltheater
Reyndersstraat 7 – 2000 Antwerpen

Datum: 29, 30 november en 1 december 2018 om 20u30
28 november en 2 december 2018 om 15u00
Vlaamse première op vrijdag 30 november 2018 om 20u30
 
Reserveren:
070/24.60.36
www.fakkeltheater.be

 

0
0
0
s2smodern

Meet & greet met CATS-katten op werelddierendag.

Lees meer: ...

Iedereen die a.s. donderdag op Werelddierendag zijn CATS tickets koopt, maakt kans op het winnen van een “Meet & Greet” met de katten uit de cast van CATS. De komst, van de Engelstalige musical CATS in maart 2019, wordt er eentje om naar uit te kijken. Want voor de allereerste keer ooit komt  het legendarische CATS naar Brussel én dat doen ze in een speciaal voor hen omgebouwd musical theater in een gedeelte van Paleis 12 van 19 tot en met 24 maart 2019.  De ‘catmania’ mag dus beginnen. Gelukkig kunnen honden en katten het af en toe goed samen vinden - zoals op bijgaande foto is te zien - en natuurlijk vooral op Werelddierendag! Vandaar dit buitenkansje.
 
Maak kans op een exclusieve ‘Meet & Greet met de katten  ivm Dierendag
 Naar aanleiding van Werelddierendag maakt iedereen die op donderdag 4 oktober tickets boekt voor de musical CATS in Paleis 12 Theater te Brussel kans op een exclusieve meet & greet tijdens de pauze van de voorstelling. Ontmoet de katten en ga er mee op de foto! Tickets kunnen besteld worden via www.catsmusical.be en www.ticketsmaster.be

0
0
0
s2smodern

Oost-Vlaams verloren biermerk terug in ere hersteld

Lees meer: ...

Elk seizoen pakt AKV Beschomt uit met een leuk thema, maar deze maal overtreft het alle verwachtingen.
De Carnavalsgroep uit Aalst brengt tezamen met de basketbalclub Okapi Aalstar het ter ziele gegane “SAFIR” bier terug op de markt!

AB InBev nam in 1979 de voormalige Aalsterse brouwerij De Gheest over, maar stopte de productie van het blonde lage gistingsbier Safir in 2014.
Het bier was zowaar de Aalstenaar ontnomen, maar tot op heden is het gemis van hun stadsbier blijven nazinderen.Nu de interesse weer stijgt naar streekproducten zag AKV Beschomt tezamen met Okapi Alstar de kans schoon.

Zij trokken hun stoute schoenen aan en stapten naar de brouwerij in Leuven, waar ze de toestemming kregen om het bier “SAFIR es vedrom” terug op de kaart te zetten.
Het bier zal gebrouwen worden naar het aloude originele recept en aangeboden worden als seizoenssteekbier.
Na evaluatie zal er beslist worden of het blonde gerstenat jaar na jaar zal aangeboden worden.
Wie dit lekkere biertje wil proeven zal dit momenteel enkel kunnen op vat bij de Okapi Aalstar basketbalwedstrijden in Aalst, of tijdens de jaarmarkt op 11 november op het kraam van AKV Beschomt.

Vanaf november zal het “Safirbier"” in flessen van 33 centiliter verdeeld worden in de Aalsterse drankhandels.
Een goede zaak voor de liefhebber, bierkenner en verzamelaar.

Lees meer: ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorgrond: Burgemeester Aalst, Christoph D'Haese tijdens voorstelling Safir bier.

Op de website van www.carnaval.oilsjt.be kan u de voorstelling van het bier door AKV Beschomt exlusief bekijken.

(Artikel: Albuy)

0
0
0
s2smodern