Cultuur In Beeld zoekt medewerker voor sponsoring te werven. (Enkel voor de werking van de vzw)
We zoeken ook medewerkers om mee te helpen aan ons cultureel patrimonium.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team..
Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Artikels

De Leeuwerckenaers presenteren "Ge-Tic-T"

Lees meer: De...

Laurent Baffie(°1958) is een Frans auteur die werkt in de typische traditie van de Franse vaudeville: een scène, een vast decor, een situatie en vooral veel vinnige dialogen. Hij maakte naam en faam met zijn werk voor radio en televisie en schrijft sinds 2001 theaterstukken. De oorspronkelijke titel van ‘ge-tic-t’ is ‘toc-toc’. Het stuk werd geschreven en voor het eerst opgevoerd in 2001. Het behoort nu al tot één van de klassiekers op de Franse scène.
De komedie is hilarisch en doorspekt met verrassende wendingen die op een komische wijze de bizarre kantjes van de mens aankaarten. Het gegeven is eenvoudig. Een aantal patiënten met psychische problemen komen op afspraak bij een dokter. Wanneer die echter niet opdaagt, waagt de groep zich aan een groepstherapie in de wachtkamer. Het leidt tot de meest absurde situaties, waarbij iedereen zijn eigen afwijkingen probeert onder controle te houden.
In het stuk wordt vooral de onvolmaaktheid van de mens ten volle in de verf gezet, weliswaar op een ludieke manier, maar met af en toe een doordenkertje. Luchtig theater waarbij het uiterste van de acteurs wordt gevraagd.
Een toneelstuk met een uitdaging dus, gespeeld door:
Wim Baude, Tom Pieters, Renaat Philips, Benedicte Wets, Linda Heyvaert, Christel Schockaert en Lut De Backer.

 

Waar: HeHaschool - Otterstraat 179 - 9200 Sint-Gillis-Dendermonde
Wanneer: nog op 15 en 16 December 2017
Reservatie:0478/22.49.88 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(info: FB)

0
0
0
s2smodern

Bruggeling verschuilt keramisch beeld in schilderij!

Lees meer: ...

David Dekeuckelaere is een hybride kunstenaar kan men wel stellen.  
Door beeldende kunst te combineren met schilderkunst is hij wel een van de buitenbeentjes.
 
David is afkomstig uit Brugge hij groeide op in een gezin van vier, vader, moeder en zijn oudere broer.
Na zijn studies was een tijdje dakwerker, maar stiekem in zijn hoofd was hij continue bezig met het bedenken van allerlei kunstzinnige creaties.  
Al van jongs af was hij gefascineerd door kleurenspectrums en vormgeving.
Gedreven door zijn creativiteit en de fascinatie voor het kunstenaarsleven groeide gestaag de drang om zelf aan de slag te gaan.  
Toen hij 20 jaar geleden wat verf en klei in huis haalde om mee te experimenteren had hij dadelijk het virus van createur te pakken.  
 
 
Lees meer: ...De combinatie van keramische beelden verhuld in olie op doek zijn tot op heden de basis gebleven van zijn kunststrekking.
Deze typeert zich vooral door het samenspel van kleuren, reliëf en speelse lijnen.
Aan de basis van zijn schilderijen ligt een non identificeerbare evolutie.   

Alle vormen en kleuren ontstaan als het ware bij schepping, het is een samenloop van gevoelens, aangedreven door passie, wat het eindresultaat bepaalt.
De driedimensionale vormen zijn keramieke gezichtjes, allemaal origineel met de hand gemaakt, die meestal als speelse elementen centraal staan op het doek.  
Soms staan ze onderaan in de hoek en worden hierdoor een onderdeel van de handtekening.   
De kunstwerken stralen een virtuele warmte uit, dit impliceert een sobere gezellige sfeer.
De aanwezigheid van zijn oogappel 'Louis' (een engelse bulldog) is niet onbelangrijk, hij is zijn toeverlaat tijdens de intense schildersessies. 
Lees meer: ...David woont met zijn partner Nancy en haar dochter Micheline tezamen in een loft. Het bouwwerk was initieel een oude kapel, nadien behoorde dit toe aan 'feestzaal Concordia'.  
Dit gebouw is nu volledig verbouwd om aan de noden van een kunstenaar te voldoen. Nu is het een ideale woonruimte en atelier geworden waar David zijn creativiteit exploreert.   
De tentoonstellingsruimte is nog in opbouw, maar laat al toe om werken exposeren.  

 

 


Het moet gezegd, David zijn weken zijn internationaal gegeerd, maar zij behoren voornamelijk tot privécollecties. Kunstkenners uit Amsterdam, Parijs, Barcelona, Panama, Moskou, Denemarken, Jordanië, Londen, Tenerife, Keulen, Manchester, San Antonio, Provence-Frankrijk, Houston, New York, China, Zwitserland, Marbella, zijn eigenaar van zijn werken.  

Maar ook in Knokke, Brugge en Gent zijn regelmatig werken van hem te bezichtigen.

 

Wie meer wenste te weten te komen kan David volgen op sociale media: "Volg David op Facebook"


(Artikel Albuy)

0
0
0
s2smodern

"HELLO ROBOT" Een rondleiding voor volwassenen en kinderen tijdens de kerstperiode.

Lees meer: ...

Het Design museum te Gent wijd tijdens de kerstvakantie hun thema voornamelijk aan de robotisering van de maatschappij.
Hello, Robot. Design tussen mens en machine doet je nadenken over hoe een toekomst met robots eruitziet. Duik tijdens de kerstvakantie mee in het debat terwijl je (klein)kinderen onze zoektocht spelen. Liever wat meer tekst en uitleg? Volg de instap-rondleiding op 7 januari. Wie de kerstvakantie wil voor zijn, moet inschrijven voor de familie rondleiding op 17 december.

Design tussen mens en machine...
Als werkkracht in de fabriek, personage in een film of als militaire drone. Iedereen weet hoe een robot eruitziet. Maar heb je er ook al een ontmoet? Elke dag wordt de afstand tussen mens en machine kleiner, zo heeft de smartphone ons leven nu al definitief veranderd. De tentoonstelling Hello, Robot. Design tussen mens en machine legt onze relatie met technologie helemaal bloot.

 Lees meer: ...Zullen robots ons net creatiever maken en nieuwe jobs creëren? Het is één van de vragen die Hello, Robot zich stelt.
Hoe hard wil je zelf afhangen van technologie? Slimme assistenten tonen ons nu al de weg, meten de status van ons lichaam en zijn een speelkameraadje voor onze kinderen. Maar willen we dat machines ook zorgen voor onze ouderen of onze seksuele verlangens? Binnenkort worden we misschien allemaal een stukje cyborg!
Nemen robots de wereld over of gaan ze de wereld redden? Wat denk jij? Designers leveren denkwerk en concrete oplossingen die aantonen dat de waarheid tussen de twee in ligt. Robots zijn een reden om erg enthousiast te zijn én kritisch na te denken. Hoe willen we omgaan met een wereld die steeds digitaler, slimmer en autonomer wordt? Kom naar Design museum Gent en duik mee in het debat.
In het kader van Hello, Robot. organiseert denk- en doetank GentM elke maand talks & drinks om stil te staan bij de impact van technologie op ons leven.

 

 

Lees meer: ...Filmreeks in Cinema Sphinx.
Bij Sphinx kan je terecht voor een filmreeks rond robots. Maandelijks is er een familiefilm op zondag en een classic op woensdag.

Wil je graag de tentoonstelling bezoeken met een gids maar heb je geen groep? Dan zijn onze instap- en familie-rondleidingen ideaal. Elke eerste zondag van de maand neemt een gids je mee door het boeiende verhaal in een instap-rondleiding. Elke derde zondag kunnen ouders samen met hun kinderen op verkenning. Een gids laat families op een interactieve manier robots van alle maten en gewichten ontdekken in een familie rondleiding.

Waar:Jan Breydelstraat 5 - 9000 Gent
Wanneer: Van ​​​vr 27/10/2017 tot ​​​zo 15/04/2018
Reservatie:09/267.99.99 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Design museum gent agenda

 

 

(Albuy)

0
0
0
s2smodern

Zonzo Compagnie verovert de wereld!!

Lees meer: ...

"Zonzo Compagnie verovert de wereld" met intrigerende voorstellingen over het werk van fascinerende muzikanten en componisten. Eerder werd de muziek van John Cage en Miles Davis uit- en aangepakt, nu zijn Luciano Berio en Johann Sebastian Bach aan de beurt. Twee voorstellingen met daar tussenin een muzikaal
kader in de foyer.

Zonzo Compagnie voert in ‘3ACH’ twee violisten op die je meenemen in de wereld van Bach. Ze verweven diens melodieën met onnavolgbare harmonieën. Ze staan midden
in een videodecor dat door een wonderlijke kinderwereld wordt bevolkt. Samen ontdekken ze muziek die volgens velen de mooiste is die
ooit werd geschreven.
Bach is een monument, een tovenaar met klank en melodieën, een genie dat duizelingwekkende fuga’s, preludes, koralen en partita’s aan elkaar rijgt en 250 jaar na zijn dood nog steeds de hitparades aanvoert. De muziek van Bach wordt vervlochten met die van Piet-Jan van Rossum, die voor ‘3ACH’ een eigen interpretatie maakt van Bachs werk.
In ‘BerBerio’ wordt de muziekwereld op zijn kop gezet volgens het recept van de gevierde Italiaanse componist. Je bent getuige van een gezongen stripverhaal, hoort wat er gebeurt als muziek van verschillende componisten in de mixer verdwijnt en je krijgt zijn heerlijke ‘Folk Songs’ te horen. Vier muzikanten gidsen
ons doorheen de muziekgeschiedenis, verleggen ondertussen wat muzikale grenzen, gaan langs bij Berio’s hypergetalenteerde muze Cathy Berberian en laten ons achter met de prettige vaststelling dat de muziekwereld een kruitvat van creatieve mogelijkheden is. Een wonderlijke multimediale voorstelling.


Waar: Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14
8500 Kortrijk

Wanneer: zondag 17 december 2017 van 14:00 tot 14:00
Leeftijd
Reservaties: 056/23.98.55
http://schouwburgkortrijk.be

 

(Albuy)

 

0
0
0
s2smodern

(Voormalig) Gorki bassist "Biezen" stelt eigen werk voor!

Lees meer: ...

Op zaterdag 9 december verschijnt 'I Will Remember You', de nieuwe single van Biezen, op alle digitale platformen.
Het nummer is de voorloper van het nieuwe album dat via Starman Records verschijnt op 23 februari 2018.
Die dag zal Biezen de plaat ook live voorstellen in de concertzaal van Trefpunt.


Biezen is het project van Gorki-bassist Erik Van Biesen.
In het voorjaar van 2018 brengt Biezen zijn nieuwe album ‘Summer Of Red Roses’ uit: een liefdesplaat in de brede zin van het woord.
Een album over mensen die je in je hart sluit, ook al ken je ze niet altijd persoonlijk.
De voorloper van de plaat die via Starman Records verschijnt is ‘I Will Remember You’, een warme organische single die qua sfeervol, uitgesponnen Americana geluid doet denken aan Neil Young, Richard Hawley en Mark Lanegan.
Biezen schreef het nummer naar aanleiding van de dood van Chris Cornell.
Erik Van Biesen aka Biezen zijn muzikale cv leest als een intensieve road movie met voorprogramma's van muzikale grootheden als Charlie Watts (The Rolling Stones) en Jack Bruce (Cream), tours in Duitsland en vele dienstjaren bij The Paranoiacs, Axelle Red, Freddy De Vadder & De Bende Van Miènde, Dandy Davy én uiteraard (22 jaar) Gorki.
In 2016 verscheen zijn solodebuut 'The Birds Return', waarop hij samenwerkte met de Amerikaanse producer Alex Krispin, de vaste front-of-house-mixer van Daniel Lanois. De songs zitten goed ineen, er wordt knap gemusiceerd en de productie is top.
Ik geloof Erik: hij is wat hij zingt, hij spéélt niet Erik, hij is Erik", schreef Rootstime.
daMusic had het over “een wonderlijk mooi album”.
Op vrijdag 23 februari verschijnt Biezen zijn tweede plaat via Starman Records, 'Summer Of Red Roses' zal verkrijgbaar zijn in digitaal formaat en op 12" vinyl (500 exemplaren, incl. cd).

'Summer Of Red Roses' album release concert:
23/02/2018 - Trefpunt concertzaal, Gent
www.biezen.eu
www.facebook.com/www.biezen.eu

(Didier De Wever)

0
0
0
s2smodern

"Les Folles de Gand" zijn weer in het Gentse!

Lees meer: ...

Dit weekeinde is het zover, De dames van "Les Folles de Gand" doen u de volgende dagen alle zorgen vergeten!
Een dolle komedie afgewisseld met "Glamour" acts, ze doen het allemaal deze dames.

"Les Folles de Gand" kan gerekend worden tot een van de betere en bekendste travestie groepen van het land.
Deze nogal aparte genootschap bestaat nu 19 jaar, de drijvende kracht is het alter ego Miss Michelle.
Deze keer zijn de cabaretgroep "Les Folles De Gand" en het Cabaret "Gentse Leute" weer te gast in het Gentse.
Het spectaculair show gehalte is verzekerd! Prachtige kleding mooie acts en dans zijn gegarandeerd! U kan zich laten meeslepen door de glitter en glamour van de cabaretgroep in The House Of Fun.

Snel zijn is de boodschap want alle plaatsen zijn bijna gereserveerd!

Waar: Heilig Hartplein 2 - Sint-Amandsberg (Gent)
Wanneer: Zaterdag 9 december om 19 uur
Reserveren: tel.0478/45.35.92
mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website:Lesfollesdegand

(Albuy)

0
0
0
s2smodern