Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Artikels

Het officiële beeld van Giovanni Kemper als Aladdin!

Lees meer: ...

Productiehuis Uitgezonderd. kondigde met trots haar nieuwe familiemusical aan voor het komend theaterseizoen 2018-2019. Niemand minder dan GIOVANNI KEMPER speelt Aladdin in de gelijknamige productie in een regie van Jaak Lema. Het was uitkijken naar het affichebeeld waarop Giovanni schittert als Aladdin.  James Cooke die Giovanni wist te strikken voor de titelrol is enthousiast: "Laat ons eerlijk zijn, Gio is een echte Aladdin. Dat wist ik toen ik hem contacteerde en dit beeld bevestigt het alleen maar. Tijl Dauwe staat in voor het script en Sam Verhoeven schrijft de muziek.  De musical zal te zien zijn van 18 mei tot en met 9 juni in Stadsschouwburg Antwerpen, Ethias Theater Hasselt en Capitole Gent.  Het loopt alvast storm voor de audities. Voor de bekendmaking van de volledige cast is het wachten tot het volgend theaterseizoen.
    ​

ALADDIN - STORMLOOP VOOR AUDITIES OP 14 JULI
Het productiehuis Uitgezonderd. ontving al meer dan 100 inschrijvingen voor de audities op 14 juli. Producent Bob Jennes had zo’n immense interesse niet verwacht. De musical Aladdin blijkt duidelijk bovenaan ieders artiest bucketlist te staan. Indien de inschrijvingen blijven binnenstromen zien we ons genoodzaakt om nog een extra auditie-dag te organiseren. Hier kan ik alleen maar blij om zijn”. James Cooke vult aan: "Hoe meer talent we zien, hoe groter de kans dat enkel de beste artiesten een plek zullen krijgen naast Giovanni. Dit verzekert voor ons nu al kwaliteit, iets waar we met Uitgezonderd. steeds opnieuw naar streven.
 
ALADDIN - PRAKTISCHE INFO

INFO: www.uitgezonderd.be

Speelkalender 2019

Stadsschouwburg Antwerpen
zaterdag 18 mei om 11u
zaterdag 18 mei om 14u
zondag 19 mei om 11u
zondag 19 mei om 14u

Ethias Theater Hasselt
zaterdag 1 juni om 14u
zondag 2 juni om 14u

Capitole Gent
zaterdag 8 juni om 11u
zaterdag 8 juni om 14u
zondag 9 juni om 11u
zondag 9 juni om 14u

Creatives
Producent: Uitgezonderd.
Regie: Jaak Lema
Script: Tijl Dauwe
​Muziek: Sam Verhoeven

0
0
0
s2smodern

Van Faust en Mefisto tot Romain Toecoer in Scala

Lees meer: ...

In theater Scala op de Dendermondsesteenweg is het weer al Romain Deconinck wat de feestenklok slaat maar dan wél drie keer zoals wij het nooit eerder gezien hebben.

 

 

 

Eerst is er “De Rock & Roll van Faust” in regie van cabaretier Dirk Lajoie. Het originele “toneelstuk” dateert al van 1946 maar werd een laatste keer opgevoerd in 1956.

De personages in deze vroege komedie komen allemaal uit bekende opera”s zoals Carmen, Madame Butterfly, Figaro en Faust zelf natuurlijk. Onze absolute favorieten zijn nog altijd de duivelse Mefisto en de bevallige Marguerite.

De protaginst is de oude vrekkige Faust die een pact (of “deal”) sluit met de demonische Mefisto om gedurende één jaar terug “jong” te zijn en daardoor met Margriet kan trouwen.

Deconinck heeft toen ook de actualiteit van midden vorige eeuw tussen het 58 bladzijden tellende karamellenverzenstuk verweven zoals de blokkade van het Suezkanaal én de op til staande Expo 1958. Andere leuke akkefietjes zijn de gestolen staart van Mefisto en de “roll” van de hemelse poortwachter Sint Pieter.

 

De uitgebreide cast bestaat uit Dirk Lajoie zelf, Claude Marissael, Monique De Bock, Patrick Pevenage, Johan Van Hoorde, Willem Vandernoot, Amber Verleyen, Michèle Duquin, Alain Devos, Jarno Lasseel, Lez Wauters en Dirk Van Meirhaegen.

 

De Rock&Roll van Faust” is te zien op donderdag 12 juli om20u (première) en verder 14, 16, 18 en 21 juli om 20u; zondag 15, dinsdag 17 en donderdag 19 juli om 15 uur.

Toegang 17 euro reservaties 09 228 87 20.

 

Revue Romain Toecoer

 

De tweede Deconinck-revival is tweeledig. Voor de pauze wordt de eenakter “Mijne schoonsten dag” opgevoerd. Dit is “een waar gebeurd verhaal” over de alleenstaande Bonma die toch alle dagen bezoekjes krijgt van haar schoonzoon en zijn kameraad. Op een dag brengen die de dakloze Marie mee met het voorstel om die bij Bonma te laten logeren. Wanner diens dochter ook op bezoek komt ontstaan er “onverwachte omstandigheden”.

 

Johan Van Hoorde regisseert Ann Fleur, Claude Marissael, Monique De Bock, Amber Verleyen en Lez Wauters.

 

Na de pauze is het tijd voor revue en variété zoals in “the good old days”. Hier is cabaretier Fred Geirnaert de master-of-ceremony. Hij liet zich inspireren door diverse variétéprodukties die Romain in de loop der jaren tussen de seizoenen sprokkelde. Onder andere de enige “One Man Show” die Romain zelf onder die titel op de planken zette in 1962, amper drie jaar nadat Toon Hermans het begrip introduceerde. In die one man show zaten onder andere de liedjes “Papa die ee nen tandem”, “Raymon doet de charleston”, “Monsieu Ernist danst den twist” én de Gentse versie van “Cigarettes and whisky”. Iedereen voelt al aan dat bij dergelijke nummers de beentjes zullen zwaaien en op scène zorgen daarvoor de danseressen Nikki Six en Mariska Van Gyseghem. Voor de sketches en de replieken krijgt Fred Geirnaert ook het gepaste tegenwerk van Carine Stevens, Ann Lemaitre zorgt voor de muzikale begeleiding.

 

Mijne schoonsten dag/De Revue van Romain” zijn te zien op vrijdag 13 juli om 20u (première), zondag 15 en vrijdag 20 juli om 20u, op zaterdag 14 en zaterdag 21 juli om 15u, dernière op zondag 22 juli om 14u.

Toegang 17 euro, reservaties 09 22887 20.

ADT

0
0
0
s2smodern

De Vrienden van de Lyrische Kunst presenteren "Internationale Opera-Artiestenmis"!

Lees meer: De...

Zij zijn niet van de minste, zo bevolkt dit klassiek orkest en koor de meest getalenteerde geschoolde artiesten. Zij nemen geregeld deel aan tal van concours.
Meestal spelen ze in kerken en kathedralen en nu is de Sint-Michielskerk in Gent aan de beurt.
Het wordt een "Uniek Internationaal" evenement waarbij de kerkdienst wordt opgeluisterd door een voltallig koor, orkest en solisten. De volgende namen worden opgevoerd: Messa di Gloria van Puccini & werken van opera-componisten e.a.


Het koor en orkest is van Zanglust Tielt en valt onder leiding van Bart Snauwaert.
De solisten zijn: Timothy Veryser en Erwin Muller. Het is een organisatie van De Vrienden van de Lyrische Kunst vzw. ( Les Amis de l'Art Lyrique )


Meer info: De Vrienden van de Lyrische Kunst vzw’ uit Gent is één van de meest democratische operaverenigingen van België en vierde vorig jaar hun 60ste verjaardag. Enig in België ! Niemand deed het hen voor!
Niet alleen is iedereen welkom, het lidgeld is er méér dan democratisch. Er is gratis een tweemaandelijks magazine over opera, operette, musical, componisten enz.(20 blz A4 opgelucht met foto's). Daarbij bieden zij een goed gevuld jaarprogramma met  maandelijks een activiteit.
Ook brengen zij bezoeken aan andere opera's onder de meest gunstige voorwaarden.
Het is zeker een grote een vereniging te noemen met ongeveer 1000 leden.

Vergewis u en kom kijken naar hun uitzonderlijk optreden.
Het wordt een niet te missen evenement voor diegene die de muzikale meerwaarde opzoekt.

Waar: Sint-Michielskerk - Sint-Michielsplein - 9000 Gent
Wanneer: zondag 17 juni 2018 van 10.30 uur tot 11.45 uur
Prijs: gratis

Info: https://www.facebook.com/VLKoperavereniging

(Albuy)

0
0
0
s2smodern

Theaterstuk Assisen 2 "De Gifmoord" Maakt cast bekend!

Lees meer: ...

In januari 2019 brengt Uitgezonderd. een nieuwe versie van het succesvolle theaterstuk "Assisen", in regie van Frank Van Laecke naar Theater Elckerlyc te Antwerpen. Met het concept, een assisenzaak op de planken, waagde Uitgezonderd. zich vorig jaar aan een spraakmakende voorstelling voor Vlaanderen. Deze keer brengen ze "Assisen 2 - De gifmoord". Ook nu speelt het publiek een cruciale rol als dames en heren van de jury. Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers en Frans Maas zijn opnieuw van de partij. Karen Damen, An Vanderstighelen, Johny Voners, Karin Jacobs en Eddy Vereycken zijn de nieuwe namen die regisseur Frank Van Laecke vandaag bekend maakte.OPVALLENDE NAMEN IN DE CAST VAN "ASSISEN 2 - DE GIFMOORD"
In Theater Elckerlyc was het een hartelijk weerzien met internationaal actief regisseur Frank Van Laecke voor Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers en Frans Maas. Exact een jaar geleden werden hun namen immers voorgesteld aan de pers voor de eerste theaterversie van Assisen. Een bijzonder en interactief concept waarbij een spraakmakend moordproces, inclusief flash-backs op de scène wordt gebracht op een wijze waarbij het pubiek meegesleept wordt in de betogen van procureur, advocaat en voorzitter van de jury. Deze keer wordt er vanaf januari 2019 een nieuw proces gevoerd waarin het publiek fungeert als volksjury en beslist over schuld of onschuld van de beklaagde. Regisseur Frank Van Laecke gelooft sterk in zijn team:"Ik beschik, stuk voor stuk, over ijzersterke acteurs, allemaal, op hun eigen manier zullen ze zich laten gelden op het podium. Ik ben zeker ook enthousiast over het feit dat Karen Damen ingegaan is op mijn vraag om mee te spelen in dit stuk. De rol van van één van de getuigen, voor Karen haar eerste rol in een ernstige moordzaak op de scène, wordt voor Karen én het publiek een primeur." De rolverdeling van "Assisen 2 - De Gifmoord " ziet er als volgt uit:

Johny Voners - Lucien Verelst (Getuige)
Eddy Vereycken - Vic De Man (Getuige)
Karen Damen - Linda Goossens (Getuige)
Karin Jacobs - Viviane Mertens (slachtoffer)
An Vanderstighelen - Nora Jacobs (Beklaagde)
Frans Maas - Voorzitter
Kürt Rogiers - Advocaat Meester Gilles Colin
Francesca Vanthielen - Procureur Des Konings Veerle Durieux

Het verhaal en interactie:
Viviane Mertens, de bekende soap-actrice, is niet meer. Iedereen gaat uit van een natuurlijk overlijden tot de schouwarts een autopsie laat uitvoeren. Daaruit blijkt dat de actrice met arsenicum werd vermoord. Kort daarop wordt een verdachte opgepakt.
​Drie jaar later volgt het assisenproces.
U zetelt in de jury.
U beslist over schuld en onschuld.
Een ervaring die uw leven ongetwijfeld zal veranderen.
​Met dit concept, een assisenzaak op de planken, brengt Uitgezonderd. een nieuwe, spraakmakende voorstelling: 'De gifmoord’.

Waar: Theater elckerlyc - Frankrijklei 85-87 -2000 Antwerpen
Wanneer: Van 17 januari 2019 t.e.m. 10 februari 2019

Reservatie: 070/691.002
https://www.uitgezonderd.be/assisen2

 (Albuy) 

0
0
0
s2smodern

Laurence Machiels “ IEDEREEN TUINIER” : “ Van Groentje tot Groene Vingers”

Lees meer: ...

Wie een beetje van een tuin heeft achteraan of vooraan weet ervan mee te spreken hoeveel tijd het vraagt om die toch ietwat op orde te hebben. En die tijd is vaak schaars, vooral voor jonge mensen die meestal een (full-time) job hebben waar ze helemaal in opgaan. Op gezegende leeftijd wordt het dan weer fysiek wat moeilijker om alles gesnoeid en onkruidvrij te krijgen. Maar als je het slim aanpakt zijn die zorgen heel wat minder of zelfs helemaal van de baan. Het nieuwe boek van Laurence Machiels “ IEDEREEN TUINIER” is daarbij de ideale hulp.

 

 


Laurence Machiels kennen we al van eerdere tuinboeken die van haar hand verschenen, en de lezers van de weekendkrant van Het Laatste Nieuws zullen zeker met aandacht haar tuinrubrieken hebben gelezen. “Iedereen Tuinier” brengt je maand na maand een 'to do lijst' , helder uitgelegd en makkelijk te volgen. "Relax, tuinieren is niet werken, het is genieten” schrijft de groenjournaliste in de inleiding, en dat wordt het na het doornemen van dit boek ook voor jou. Tuinieren in 1 uur ( per week )? Dit kan lukken met de tips van Laurence, maar dan weer niet in mei en juni. Hoe ruim je je tuin het makkelijkste op? Laurence toont hoe het moet. Het boek is immers ook nog eens rijkelijk en 'to the point' met foto's geïllustreerd. Hoe je in maart al de slakken onder controle krijgt , in april de buxusmot een mot geeft ( met onder andere lava meel ), en in mei de planten zelf het werk laat doen. Na het lezen van het boek heeft niks van dit alles nog zijn geheimen. Je komt ook nog eens te weten waarom, volgens Laurence, juni de allermooiste tuinmaand is, en waarom je het in juli al heel wat rustiger hebt. Augustus is naar Laurence dan weer de vurigste tuinmaand. Veel werk of heel wat minder, het hangt ook wel een groot deel van je zelf af. We wisten het al, maar kregen het in “Iedereen Tuinier” bevestigd.

 

ISBN 978 90 5924 5440
Lees meer: ...

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen Tuinier uitgegeven door “Baeckens Books”
www,baeckensbooks.com
www.laurencemachiels.be

Artikel: Willy van Bouchaute
Foto: André Buysse

0
0
0
s2smodern

Zaterdag 9 juni Artiesten Moar(k)t - Gent

Lees meer: ...

Het zal gezellig worden zaterdag 9 juni in de prachtige binnentuin van het Hotel D’Hane Steenhuyse.. De bezoekers aan de Artiestenmoar(K)t kunnen flaneren tussen de kleurrijke standjes van de Gentse organisatoren.  28 organisaties zullen hun ‘mosterd’ aanprijzen.

De hele dag door is er een gevarieerd programma, dat met stijl zal geleid worden door Bart Devaere. Iedereen opnoemen, daar is geen beginnen aan.. toch een kleine tip of iene twieje dreije..Ons Gent, vzw JAM/Sabijn, ‘t Gents Cabaret, Theaterplatform Gent, De Woendelgemse Leute, Cabaret Gentse Leute, Pedrolino, Narrare, Kurt Burgelman, Van Daele Compagnie, Tinnenpot met Vincent Wills, Lieven De Brauwer, Kloaver Viere, Puppetbuskers, Mathieu & Guillaume, STAM, Ann Lemaitre, White Bird, Anton Cogen en Veerle Luts, vzw Poppentheater Pedrolino, Theater Box, Raf Coppens/Herr Seele, Koninklijk Poppentoneel  Festival, Koen Crucke en Luk De Bruyker...

De Artiestenmaor(K)t -Gentse Theaterfeesten - Walter Baele in de Centrale/Koenseer ‘in den Fransen Theejoater’ - Place Musette (Beverhoutplein) - Luisterplein (Fr. Laurentplein) - Oase door Free-Time - Puppetbuskers vieren 30 jaar!

Misschien komde Gulder uuk de twie vreiweleike pierkes tegen.. geweetwel ons Hilda en ons Liliane.

fotoslideshow:

 

 
Foto's/Reporter: Nadine Van Parys

0
0
0
s2smodern