Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Artikels

Gentse zanger Wim Clayes is niet spoorloos!!! Hij is te zien op het Perron!

Lees meer: ...

Wim Claeys is Cabaretier, entertainer, Muzikant, zanger en folkartiest. Maar hij is vooral een typische Gentse zanger! Naast zijn optredens bezoekt Wim ook scholen waar hij de leerlingen weet te entertainen met zijn typisch Gents muziek repertoire. Nu hij de tittel draagt van "Strafste Muzikale Gentenaar" is Wim niet meer weg te slaan uit het stadsbeeld.
Wie Wim gratis aan het werk wil zien kan op 1 mei om 16.00u in "Café Restaurant Spoorloos Perron" terrecht. Oude en nieuwe volksliedjes zullen er weerklinken: Walter De Buck, Karel Waeri, Henri Vandaele, Romain Deconinck,
straatliedjes, vetjes en eigen liedjes, alles wat er in de Gentse liedjeskast zit passeert de revue.

Meebrullen mag!
Want iedereen woont in een straatje,
en in dat straatje woont het altijd vol met…?

Adres: Koningin Fabiolalaan 9 • 9000 Gent
Wanneer: 1 Mei  2019 om 16.00u

0
0
0
s2smodern

DAK fototentoonstelling prijsuitreiking 2019

Lees meer: DAK...

Op zaterdag 13 april was het zover, dan ging de fototentoonstelling van start, georganiseerd door het Documentatiecentrum Aalsters Karnaval.
Voorafgaand mochten de voorzitter Antoine, ondervoorzitter Roger en Aalsterse Burgemeester Christoph D'Haese de prijsuitreikingen voor hun rekening nemen.
Tijdens de speech sprak de burgemeester nog even op een ludieke manier over de prikkelen die het voorbije carnavalsfeest teweeg heeft gebracht.
Negatieve reclame is dan ook reclame zeker als den Oilsjteneer ook hierdoor de The New York Times en Paris match haalt. Maar belangrijker is vooral dat hierdoor de vrije meningsuiting wereldwijd ernstig ter discussie wordt genomen. Oilsjt carnaval zal nooit zwichtten voor externe bemoeienissen die karikaturen, satire en spot aan banden wil leggen, besluit de burgemeester.
De voorzitter Antoine Van der Heyden hield het op een luchtige verwelkoming met een mooi vertelseltje...
En dan was het tijd voor de prijsuitreiking waarvan deze korte videoreportage als getuige.

0
0
0
s2smodern

Steden popelen om dansen! En jij kan meedoen!

Lees meer: ...

Op 27 april is het "Dag van De Dans". In verschillende steden maken ze één lange feest- en dansketting met dansers en niet-dansers, durvers en dromers, jonge scouts en oude kaarters, mensen met en zonder beperking. Kortom, iedereen die van dans houdt, is welkom.
De dansketting is gebaseerd op een choreografie van Sidi Larbi Cherkaoui. Tientallen, honderden mensen die zich dansend doorheen de straten begeven, voorgaand door lokaal muzikaal talent. Een fanfare die zorgt voor de ondersteunende noten. Jong en oud, schoorvoetend of toonaangevend. De groep groeit aan en nodigt iedereen uit om mee te dansen… Popel je om mee te doen? Teken in op de gratis voorbereidende workshops, ontmoet alle dansers-in-spe en zet samen met hen de choreografie naar je hand.
Je kan terrecht op op zaterdag 27 april van 16 tot 17u30 in diverse steden zoals: Aalst, Geel, Hasselt, Herentals, Kortrijk, Ninove of Turnhout.
De gratis workshops gaan door in de diverse turnzalen.
Voor meer info surf naar: http://dansketting.be

 

Foto bron: dansketting.be

0
0
0
s2smodern

De Jefkes gaven 337 speelgoedprijzen weg voor alle kinderen.

Lees meer: De...

Naar aanleiding van het 50 jarige jubileum van De Jefkes van Sint-Anna uit Aalst heeft het huidige bestuur nog maar eens extra inspanning geleverd.
Om dit feestelijk jaar in de verf te zetten hebben ze kosten noch moeite gespaard. De kinder-minnende organisatie heeft alles in het werk gesteld om hun doelstelling te bekomen.
Naast de gebruikelijke activiteiten zoals: Het Jefkesbal, de kinderstoet, de bollenworp en andere nevenactiviteiten hebben "De Jefkes" dit jaar ook een kinder-avonturendag ingelast dat door ging op 14 april laatstleden.
Op een nooit gezien  aantal van springkastelen en animaties mochten de kinderen zich uitleven.

Maar het grote moment was pas aangebroken toen de Jefkes het felbegeerde speelgoed uitdeelden.
Bestuurslid Etienne Viersé geeft meer uitleg in de begeleidende videoreportage.

0
0
0
s2smodern

Theatervoorstelling "Mag da wa meer zijn?"

Lees meer: ...

Theater Rosie heeft weerom een nieuwe voorstelling klaar, het wordt een leuk stuk waarbij jaloezie onbegrip en verbijstering overgoten worden door een humoristisch sausje.

Theater Rosie gaat aan de slag met deze hilarische bewerking van Romeo en Julia. Samen met Sarah Van Overwaelle maken ze gehakt van Shakespeare, draaien ze alle theatercodes door de vleesmolen en serveren u de fijnste beelden op een plateautje. Dit alles uiteraard overgoten met de nodige absurditeit, jeugdige ambiance en vooral veel liefde.

Script:
Slagerij Vandenbergh is geweldig goed gelegen. Alleen jammer dat slagerij Verbiest er net naast ligt. En dat Julie Verbiest verliefd is op Mario Vandenbergh. Er hangt vandaag donder in de lucht.

Waar:
ZAAL GC De Volkskring
Kasteeldreef 18
9340 Lede

Wanneer:
26, 27, 28 april

Reserveren:
http://www.theaterrosie.be/praktisch
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Teaser camera/edit Jan Waegeman

0
0
0
s2smodern

2019 een feestjaar voor Cantate Domino ‘De Stem in al haar Facetten’

Lees meer: ...

Het Aalsterse Koninklijk Knapen- en Mannenkoor Schola Cantorum Cantate Domino viert in 2019 zijn 60-jarige bestaan met het feestprogramma ‘Cantate Domino 60 jaar jong!’. Het muzikale hoogtepunt wordt ongetwijfeld het Jubelconcert ‘De stem in al haar Facetten’ op 3 mei in de Sint-Martinuskerk.

Cantate Domino, opgericht door wijlen Kanunnik Michaël Ghijs, is sinds 60 jaar een toonaangevend koor in Vlaanderen, België en ver daarbuiten. Een meer dan waardige culturele ambassadeur van onze stad. Het koor levert niet enkel een bijdrage op muzikaal, cultureel en educatief vlak, het vormt ook een enorme meerwaarde voor de positieve uitstraling van de stad. Cantate Domino bouwde in de loop der jaren een sterke internationale reputatie op, onder andere door de vele concertreizen en talrijke internationale culturele uitwisselingen.

Jubelconcert 3 mei
Het jubileumjaar startte eind januari in een overvolle Sint-Martinuskerk met een dankmis voorgegaan door Mgr.Luc Van Looy, en opgeluisterd door Cantate Domino en een indrukwekkend gelegenheidskoor van oud-zangers, beiden onder leiding van dirigent Andries De Winter. Tijdens het Jubelconcert op 3 mei zullen naast Cantate Domino ook voor de eerste keer meerdere professionele solisten en oud-leden van Cantate Domino een voorname plaats innemen. Deze solisten hebben allen een indrukwekkende nationale en internationale carrière uitgebouwd.

OverStem Kanker
Nog een primeur: het Jubelconcert is ook het eerste optreden van ‘OverStem Kanker’. In navolging van ‘Shout at Cancer’ van Aalstenaar en oud-lid van Cantate Domino Thomas Moors, bestaat dit pas opgerichte koor uit laryngectomie-patiënten. Dirigent Andries De Winter werkt met hen op basis van koortechnieken. Maarten Van Ingelgem schreef er speciaal voor dit concert een werk voor.

Stem in al haar Facetten
Tijdens het Jubelconcert hoor je jonge zangers, oud-zangers, professionele artiesten en de leden van ‘OverStem Kanker’. Een heel breed gamma aan stemmen die muziek brengen van de middeleeuwen tot vandaag. Het centrale thema is dan ook niet toevallig ‘De Stem in al haar Facetten’.
 

Internationaal publiek
Dat Cantate Domino de eer van onze stad vaak over de landsgrenzen heen vertegenwoordigt, zal ook blijken uit de aanwezigheid van heel wat ambassadeurs en vertegenwoordigers uit onder andere Argentinië, Bulgarije, Filippijnen, Litouwen, Mexico, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Thailand, Venezuela en Zuid-Afrika. De koorreis van Cantate Domino gaat trouwens dit jaar naar Zuid-Afrika.

Cantate Domino sluit op 18 december 2019 zijn feestjaar af met een bijzonder kerstconcert.

Lees meer: ...

 

 

 

 Programma Jubelconcert 3 mei
Uitvoerders:
⦁    Cantate Domino
⦁    Mannenkoor oud-zangers
⦁    Vocaal ensemble Incensum
⦁    Kratzfuss
⦁    OverStem Kanker
⦁    Malufi singers met: Lieven Deroo (bas), Marc Meersman (bas – bariton), Ludwig Van Gijsegem (tenor), Joris Bosman (tenor), Jan Caals (tenor), Philippe Souvagie (bariton)
     Begeleiding:
⦁    Piano: Tom Deneckere
⦁    Orgel: Kristiaan Van Ingelgem
     Algemene leiding: Andries De Winter
     Presentatie: Karel Nijs

Werken van: Schubert, Mozart, Händel, Kristiaan Van Ingelgem, Josquin des Prez, Maarten Van Ingelgem, Vaughan Williams, Ken Burton …

Het Jubelconcert vindt plaats in de Sint-Martinuskerk en start om 20 uur.
Tickets: 15 EUR in vvk, 18 EUR adk, 1,50 EUR voor UiTPAS met kansentarief
www.cantatedomino.com


Foto Jan Waegeman

0
0
0
s2smodern