Onze Vlaamse artiesten zijn ook een deel van onze Cultuur. Vandaar dat we op deze pagina aandacht besteden aan talenten uit onze streken.
Radio Ruby is een internationale online radio, hij brengt u muziek die vaak links wordt gelaten door reguliere zenders waaronder ook onze Vlaamse artiesten.Artiesten

Henri Spider viert 50-jarige zang carrière met gloednieuwe CD !

Henrispiderfoto.jpg

Met het liedje "Echte vrienden brengt Henri Spider na vele jaren nog eens een nieuwe single op de markt. Deze single is de voorbode van een nieuwe CD album dat Henri Spider binnekort uitbrengt ter gelegenheid van zijn 50-jarige zang carrière.
"Echte Vrienden" is een hedendaagse ballade waarin de waarde van echte vriendschap wordt bezongen.
In zijn lange zangcarrière heeft Henri zowat alles meegemaakt in de showbizz.
Naast zanger is hij ook auteur-componist van meer dan 1200 liedjes die hij schreef voor binnen en buitenlandse artiesten.

Cover:
Henri-Spider-2.jpg
Enkele maanden geleden beëindigde hij zijn tournee" De Gouden Jaren", waarna hij meteen van start ging met de realisatie van de opnames van een nieuw album, waar ook deze nieuwe single zal op verschijnen.
Ondertussen kan " Echte Vrienden" verkregen worden als download bij de belangrijke internet portals.

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Zangeres Dina Rodrigues in de lift...

Dina1.jpg

Het gaat goed, heel goed  met Dina, de in Vlaanderen wonende Portugese zangeres. Na het grote succes van haar laatste single ‘Dança do Coraçao’, is er nu terug een nieuwe single uit en is meteen ook de voorloper van haar eerste album onder het Pure Entertainment label, dat er binnen een tweetal weken aankomt.
De nieuwe single ‘Sou Feliz’, dat "Ik ben gelukkig" betekent is dit keer een cover van het overbekende ‘I’m alive’ van haar grote idool Celine Dion maar dan in het Portugees.

Cover:
Dina2-cover.jpgVoor meer info: www.dina-rodrigues.be
Ook regelmatig te beluisteren bij: www.radioruby.be

Biografie:
Dina Rodrigues is een Portugese zangeres geboren in Nazaré op 12 januari 1981 en reeds een zestien jaar woonachtig in België.
Reeds op zeer jonge leeftijd was Rodrigues gepassioneerd door muziek.
Ze volgde populaire zang en kwam langs deze weg terecht bij de groep "Hoje Canto Eu" wat betekent "Vandaag Zing Ik". Met deze groep kon ze werken voor radio Benedita en deed zo veel ervaring op. In 2001 verhuisde Rodrigues naar België. Hier besloot ze zich in te schrijven in de popacademie voor een stage zanglessen, expressie en dans.
Dina werd op 20 oktober 2006 uitgenodigd te Fatima voor het 14de Gala van radio Central FM. Rodrigues was een van de genomineerden en won de prijs van beste nieuwkomer voor 2006. De show kwam op de nationale televisie van Portugal. Haar eerste single, Uma Casa Portuguesa, werd uitgebracht op 21 november 2006.

 

0
0
0
s2smodern

Hugo Becks brengt duet uit met Krystl T ‘Spanish Eyes’

Hugo-Becks-ft-Krystle-T-foto.jpg

Met het overbekende ‘Spanish Eyes’ brengt Hugo Becks een opmerkelijk duet uit met Krystl T, ondertussen ook bekend als ‘The Voice of South Afrika’.
Krystl heeft Belgische roots in het Gentse Heusden maar is ooit met haar ouders uitgeweken naar Zuid Afrika waar ze heel wat optredens deed? Ondermeer samen met Helmut Lotti. Zij heeft zowat de hele wereld rondgereisd en kreeg ook meerdere nominaties en awards in USA.

Cover:
Hugo-Becks-ft-Krystle-T-cover.jpg
Thans is zij te horen op dit nieuwe duet met Hugo Becks die sinds zijn vorige single ook niet stilgezeten heeft. Hugo is naast zijn zangcarrière ook actief als acteur en was te zien in diverse nationale en internationale TV en filmproducties zoals Callboys, Familie, enz.
Terwijl ‘Spanish Eyes’ zijn intrede doet is Hugo Becks al volop bezig met de voorbereidingen van een nieuwe opname.

 

 

0
0
0
s2smodern

KOEN VIJVERMAN (ex-Familie) EN KRISTOF POOT GAAN TERUG IN DE TIJD!

PootVijvermanfoto.jpg

Poot & Vijverman hebben de herfst afgewacht om hun nieuwe single “Midden Jaren 80” te releasen. Een feelgood nostalgisch nummer dat je terug katapulteert naar hun kindertijd. Bij het vallen van de bladeren en het zoeken naar kastanjes vielen ze op hun eerste liefde. Het mooiste meisje van de klas, en zij zat naast mij. Nee naast mij.

Cover:
Midden-jaren-80-poot-en-vijverman.jpg


Bio:
Toen Kristof Poot en Koen Vijverman elkaar op de schoolbanken leerden kennen - nu bijna 20 jaar geleden - hadden ze reeds snel beslist dat ze samen muziek wilden maken. Hoe of waar? Dat was om het even, zolang ze het publiek mochten entertainen en er zelf vooral plezier aan beleefden.

10 jaar lang leefden ze zich uit onder de naam “Sale-ami”. Een prettig gestoorde cabaretgroep. Hun muziek met humor combineren en zo alle uithoeken van Vlaanderen ontdekken, was voor Kristof en Koen “Het Leven”.

Hun professionele ambitie zorgde ervoor dat ze steeds minder avonden vrij hadden om te gaan spelen met hun band. Kristof Poot ging onmiddellijk na het afstuderen aan de slag als producer/televisiemaker van onder andere Boer zkt vrouw, Stukken van Mensen, Help, mijn man is een klusser, Allemaal Chris,... en Koen Vijverman werkte als professioneel theater/televisie acteur bij: Familie, Coppers, Zone stad, Het Fakkeltheater,.. en later ook - samen met Kristof - als televisiemaker.En TOEN begon “Het Leven” echt. Ze krijgen elk twee kindjes en de instrumenten moesten plaats maken voor een luiertafel. Toch, muziek kan je niet eeuwig op pauze zetten. Ze drukten begin 2018 samen op ‘Play’ en ‘Poot & Vijverman’ was geboren. Hun eerste single “Leef het” kreeg heel veel aandacht op radio en televisie. Wat hun de goesting gaf om nog meer van zichzelf te laten horen. Onder vind je de visual die bij de single hoort ...

    ‘Midden Jaren 80’
    tekst/muziek: Koen Vijverman - Kristof Poot
    Producers: Born Meirlaen / Ward Snauwaert

    Label: Bilboer Records
    www.pootenvijverman.be

 

0
0
0
s2smodern

Joe Leed stelt nieuwe single CD voor!

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_september2018_Joe-leed1.jpg

Na een korte pauze is Joe Leed er terug met een fonkelnieuwe single: ‘Meisje uit een ver verleden’.
Dat het in een razendsnel tempo gaat, bewijst het feit dat dit de veertiende opname is in minder dan een jaar.
Joe wilde opnieuw een ‘beter’ Nederlandstalig product met inhoud.
“Het moest min of meer een voor velen herkenbaar verhaal worden en alweer bracht mijn samenwerking met producer Andy Free (die het nummer ook nu weer componeerde en van tekst voorzag) een nieuwe single voort: ‘Meisje uit een ver verleden’. Of het een autobiografische inslag heeft, laat ik graag in het midden”, lacht Leed.
Dit nummer is dus alweer een productie van Second Beat Productions, wordt ook nu weer uitgegeven door D &V en is te verkrijgen via alle internetplatforms!

Cover:
Joe-leed-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

Kurt Loorenz brengt nieuwe single uit.

Kurt-loorenz-foto.jpg

Met zijn nieuwe single ‘Als vriendschap liefde wordt’ is de Izegemse zanger Kurt Loorenz niet aan zijn proefstuk toe. Kurt staat al dertig jaar op de planken en bracht in al die tijd diverse single cd’s uit.
Hij heeft altijd een heel uitgebreid en gevarieerd repertoire gebracht,  waarbij hij niet alleen zijn eigen Vlaamse liedjes zong,  maar ook met veel succes het repertoire van Fats Domino en Roy Orbison vertolkte. 

Cover:
Kurt-Loorenz.jpg

Toen hij op 18-jarige leeftijd van start ging als artiest werd hij binst de kortste keren een gekend en gevierd streekartiest. Maar dat sloeg al heel snel over naar algemene bekendheid in Vlaanderen door zijn succesvolle deelname aan bekende tv-programma’s zoals Idool en X-Factor.
Met zijn cd ‘Als vriendschap liefde wordt’ zet hij opnieuw een belangrijke stap voorwaarts in zijn reeds gevulde carrière.

 

0
0
0
s2smodern